Vali Yiğitbaşı Emirdağ'ı Ziyaret Etti

Haberler / Güncel

Vali Yiğitbaşı Emirdağ'ı Ziyaret Etti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Kaymakamı Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe protokolü ve kurum amirleri tarafından Emirdağ Belediyesi önünde karşılandı.

İlk önce Belediye birimlerini gezen Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı personellerle muhabbet ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi. Ardından Belediye Başkanlığı makam odasında, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'dan Emirdağ'ın genel durumu, projeler ve ilçemizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretine Afyonkarahisar'ın en büyük ilçe Organize Sanayi Bölgesi olan Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi ziyareti ile devam eden Afyonkarahisar Valisi Yiğitibaşı, Türkiye’nin ilk yumurta tozu imalat tesisi inşaatını ve dondurulmuş patates üreten fabrikayı gezdi. Yetkililerden bilgi alan Vali Yiğitbaşı, bölgeye dair sorunları ve talepleri dinledi.

Hitit, Frig, Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminde yerleşim yeri olmuş Amorium Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yiğibaşı, bölge hakkında bilgi aldıktan sonra Karacalar Köyüne bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada saz eşliğinde Aşık Yoksul Derviş’in kendisine okuduğu şiiri dinledi. Son olarak Gömü Kadın Kültür Evi’ni ziyaret eden Vali, hünerli kadınların bin bir emekle ve sevgiyle ortaya çıkardığı ürünleri inceleyerek ziyaret son buldu.

Fotoğraflar

  • Okunma: 1328

Yorumlar (0)Yorum Yap