Vatandaşın Derdi Doğalgaz

Haberler / Görsel Medya

Vatandaşın Derdi Doğalgaz

Bugün 23 Eylül Cuma, gurbetçiler gitti, Emirdağ bir anda sakinleşti. Bu sakinliği akşamları daha net görebiliyoruz. Önceden bazı caddelerde trafiğin kilitlendiğini görürken şimdi hafta içi bile o caddelerin bomboş olduğunu görüyoruz. Emirdağ, bu yaz da Türkiye’de en çok döviz giren belli başlı ilçelerden olmuştur diye tahmin ediyorum. Ancak, gurbetçi hemşehrilerimizi dinlediğimiz zaman özellikle sosyal medyada sık sık dile getirilen ‘Emirdağ pahalı’ şikayetleri maalesef Emirdağ’a ciddi anlamda zarar veriyor. Bu konuyu birkaç defa gündeme getirmeme rağmen bugün tekrar gündeme getirmek istedim. Önümüzdeki sezon “Emirdağ pahalı” sözünü duymak istemiyorsak şimdiden odalar, esnaflar, Belediye, Kaymakamlık ne yapabilir oturup bir istişare etmek gerekir diye düşünüyorum. Yedinci aya daha 10 ay var erkenden ne konuşulacak ne istişare edilecek diyecek olursanız sezon yeni bitmişken sıcağı sıcağına şikayetler, talepler bir bir konuşulmalı ve buna göre bir planlama yapılarak hareket edilmeli... Bilmiyorum yanlış mıyım?

Son günlerde gündemde Ticaret Odası seçimleri var. Seçime 8 gün kaldı ancak henüz ben adayım diye çıkan olmadı. Mevcut Başkan da henüz bir açıklama yapmadı. Önümüzdeki sekiz günde aday veya adaylar çıkar mı, ne olur, nasıl olur bekleyip göreceğiz. Önümüzde kış ayları var... Tabii gündemde yine kömür ve doğalgaz var. Kömür fiyatları ne oldu, kaç lira oldu, ne olacak şöyle mi olacak böyle mi olacak insanlar bunun derdinde. Yine aynı konuyla bağlantılı olarak, doğalgaz nereye gelecek bizim mahalleye veya bizim evin önüne gelecek mi yine en çok gündemde olan konu. Sayın Başkan’la yaptığımız bir canlı yayında bununla ilgili planlamanın büyük ilan panolarına asılabileceğini söylemişti. Sayın Başkan AKSA Doğalgazın da yetkilileriyle görüşüp mahalle-mahalle sokak-sokak doğalgaz gelecek olan yerleri yayınlayan bir harita yayınlarsa vatandaş için çok bilgilendirici olacak. Yakınına doğalgaz gelen vatandaşların en çok merak ettiği, muhtarların ve Belediye Başkanının en çok muhatap olduğu konulardan biri doğalgaz konusu diye düşünüyorum. Bu nedenle ilan panolarına asılacak olan doğalgaz haritası bu dönemde vatandaş için çok yararlı bir çalışma olur diye düşünüyorum.

Kömürle ilgili ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ihtiyaç sahiplerine bir’er ton kömür dağıtıyor. Ancak bir ton bazıları için yeterliyken bazıları için yetersiz kalıyor. Vatandaşın derdi doğalgaz... Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun... Mustafa KOYUNCU- Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 2073

Yorumlar (0)Yorum Yap