Vefa Ekipleri Emirdağ’da Hizmete Devam Ediyor

Haberler / Güncel

Vefa Ekipleri Emirdağ’da Hizmete Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın teklifi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın olurları ile tüm ülke genelinde uygulamaya geçen VEFA (Yaşlı Evde Bakım) projesi kapsamında Emirdağ Kaymakamlığı himayesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde oluşturulan ekiplerimiz, vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor.

İlçe Kaymakamımız Osman Bilici, proje kapsamında ilçemizde hizmet alan vatandaşlarımızdan Ali İhsan-Melek Altınyay çifti ve Emsal Bulduk ile oğlu Yasin Bulduk’u evlerinde ziyaret etti. Vatandaşlarımız ile uzun uzun sohbet ederek yakından ilgilenen Kaymakam Bilici, onların hatırlarını sorup sağlık durumları hakkında bilgiler aldı.

VEFA (Yaşlı Evde Bakım) projesi kapsamında verilen hizmetten oldukça memnun olduklarını belirten vatandaşlarımız “Allah, devletimizden razı olsun, yaşımız itibarıyla bir takım işlerimizi yapmakta zorlanıyorduk. Alışverişimizi, temizliğimizi, yapamıyorduk. Ama şimdi sağ olsun görevliler gelip çamaşırlarımızın yıkanması, sobamızın kurulması, evimizin temizliği ve yemeğimizin yapılması olsun her işimizi yapıyorlar. Bu yapılan hizmetten çok memnunuz” dediler.

Kaymakam Bilici, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bizler Devletimizin şefkatli elini, sıcak yüzünü göstermek ve yaşlılarımızın, vatandaşlarımızın yalnız olmadıklarını hissettirmek, bir nebze de olsa onların daha huzurlu ve daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışıyoruz. ‘Devlet Kimsesizlerin Kimsesidir’ bizler de Kimsesizlerin Kimsesi olmak için mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımız iyi ve huzurlu olacak ki bizler de iyi olalım. Devletimizin şefkatli eli her daim ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza uzanacaktır” dedi.

Proje kapsamında 60 yaş üzeri yaşlı, özel gereksinimli ve ağır kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza 15 günde bir ev temizliği, kişisel bakım, ütü, çamaşır-perde yıkama, yemek yapımı, berber-kuaför hizmetleri verilirken talepleri doğrultusunda alışveriş ihtiyaçları da giderilmektedir.

Evlerde yapılan çalışmaları inceleyerek Vakıf Müdürü Şükriye Yeşildağ ve görevli personellerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler alan Kaymakam Bilici, vatandaşa Devletimizin şefkatli elini üzerinde hissettiren bu projede gereken hassasiyeti ve özveriyi gösterdikleri için teşekkür etti.

  • Okunma: 1284

Yorumlar (0)Yorum Yap