Yarımca Köylüler Elektrik Kesintilerinden Bıktı!

Haberler / Güncel

Yarımca Köylüler Elektrik Kesintilerinden Bıktı!

Yarımca köyünde elektriklerin sık sık kesilmesi, Yarımca köyü halkını bıktırdı.

Emirdağ ilçesine bağlı Yarımca köyünde uzun süredir devam eden sık sık elektrik arızaları ve kesintileri vatandaşlarımızı canından bezdirdi.

Köy halkının, Yetkili kurumlara sözlü olarak yaptıkları müracaatların sonuçsuz kalması, köy halkında hayal kırıklıklarına sebep oldu. Köy halkının elektrik ihtiyacının en yüksek seviyede olduğu yaz aylarındaki arızalar ve kesintiler köy halkını derinden etkilemektedir.

Yarımca köyü halkı; çok sık yapılan elektrik kesintilerine tepki göstererek sıkıntılarını şöyle sıralamışlardır: ‘’Süt üreticilerimiz; arıza ve kesintiler nedeniyle sütlerini zamanında sağamamakta, sağılanlar da buzdolabı ve soğutucular tam çalışmadığından zarar görmektedir. Arızalar ve kesintiler nedeniyle televizyon, internet, telefon gibi iletişim araçları zamanında kullanılamamakta haberleşme engellenmektedir. Elektrik kesintileri Yarımca köy halkının genelinde yapılmaktadır. Elektrik kesintisinden dolayı köydeki sokak lambaları da yanmamaktadır. Geceleri elektrik kesintilerinde, köyün geneli karanlıkta kalmaktadır. Yarımca köyünde: Elektrik kesintileri gece ve gündüz sık sık ve uzun süredir yapılmaktadır. Sık sık yapılan kesintiler nedeniyle evlerde bulunan elektronik eşyalar zarar görmektedir. Buzdolabındaki yiyecekler, elektrik kesintisinden dolayı bozulmakta ve çöpe atılmaktadır. Yarımca köy halkını, çiftçilerimizi ve süt üreticilerimizi bu sıcak aylarda zarara uğratacak elektrik arıza ve kesintileri bir an önce çözüme kavuşturulmalı ve mağduriyetler giderilmelidir. Köy halkımız, vergisini ve elektrik faturalarını zamanında ödemektedir. En temel hakkımız, kaliteli hizmet almaktır. Kurumların görevi ise, kaliteli hizmet sunmaktır. Bu elektrik arıza ve kesintilerinin nedenleri, acil olarak bulunarak giderilmelidir. Eskimiş olan hatlar var ise, yenilenerek bir an önce bu sorunlar son bulmalıdır. Mağduriyetlerimiz giderilmelidir’’ dediler.
HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – EMİRDAĞ

  • Okunma: 1373

Yorumlar (0)Yorum Yap