Yok Canım Hadi Sen de!

Köşe Yazıları / Özel Kalem

Yok Canım Hadi Sen de!

Efendim yazmıştık ya talihsiz bu açıklama diye cevap yollamış Sayın Yılmaz. Yayınladık. Kendisi açıklamasında da bir yandan birşeyleri yaparken, diğer yandan da yaptıklarını bozuyor. Bir yandan Emirdağ'a hizmetten bahsediyor. AKP'nin diğer partilerden büyük farkı olarak herkese eşit davrandığını, herkese hakkını verdiğini söylüyor. Diğer yandan da "Hacet kapısı var mı başka bir partinin belediye başkanı için Ankara'da." diyor. Özetle hem nalına hem mıhına vuruyor.Beni 'seçime girmeye çalışan bir belediye başkan adayına' benzetiyor. Sonra benim bir Kurtuluş Savaşı verdiğimi söylüyor. Merak edenlere söyleyeyim. Evet bir savaş veriyorum kendi adıma ve elimden geldiğince, gücümün yettiğince yakınlarım, çevremdekiler ve memleketim için bir savaşım var. Ha kendisi buna Türk İstiklâl Harbi'ni yakıştırmış. Gurur duydum. Eğer yazdığım bu birkaç yazıda 'yurttaşlarımızın işgalcilere karşı verdiği savaşı'n kutsal havasını verebilmiş isem ne mutlu bana!Ben kendisinin açıklamasına 'talihsizlik' ve 'dalgınlık, dikkatsizlik, boş bulunma' anlamına gelen 'gaflet' yakıştırması yapmıştım. Kendisi 'hainlik, ihanet' anlamındaki 'hıyanet' sözcüğünü falan da ekleme gereği duymuş. Ne diyelim saygı duyarım!
Sonra Eskişehir'i tutmuş bir hamlede çöpe atmış kendisi. Vallahi 'helal olsun' demekten başka bir söz bulamayacağım. Park bahçe yapanları büyükşehir yönetememekle eleştirmiş; ama kendileri gidince Çevre ve Orman Bakanı'ndan park bahçe sözü almamışlar mıydı? Yanlış mı hatırlıyorum? Yok pardon 'mesire' sözüydü o! Ben kendisinin mesleğine ve kişiliğine karşı hareketler yapmışım. Öyle demiş kendisi. Oysaki ben konu hakkındaki görüşlerimi dile getirdiğimi zannediyordum. Demek ki birilerinin bazı şeylere tahammülleri yokmuş!Ben size söyleyeyim kimin, neye tahammülünün olmadığını. Kimsenin eleştiriye, muhalefete tahammülü kalmamış. Karşıt görüşleri hemen, alel acele bastırmaya alışmışlar. Farklı görüşlerin özgürce paylaşılabileceği bir ortam bırakmamaya çalışıyorlar. Dolayısıyla da bu siyaset anlayışlarına yansımış. Demokrasinin temel taşlarını meydana getiren farklı görüşlerin özgürce paylaşılması, muhalefet gibi olgular birilerine düşman gibi görünmeye başlamış.Bu zihniyet mi 'daha güzel günler görmemizi, daha iyi ortamlarda geleceğe umutla bakmamızı' sağlayacak!

Biz gelmek dava için
Bizim işimiz sevgi için
Dostun evi gönüllerdir
Gönüller yapmaya geldik

Yok canım hadi sen de!

Saygılarımla

Özel Kalem
ozel.kalem@yahoo.com

  • Güncelleme: 20.02.2009 08:14
  • Okunma: 3610

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Ahmet Saki

    Taşı gediğine oturtma sanatını icra etmiş birileri!!! :P

  • bestami -selami begen -france st. Etienn

    Yahu Özel KALEM Mahlasındaki arkadaş ya da kardeş veyahut ağabey kimsin bilmiyorum.
    Aslında bilmek te istemiyorum galiba.Sizin gibilerinin büyüsü bozulmasın yeter benim merakım devam etsin.Kim olduğunu ben bilirsem başkaları da bilir araya aracılar girer kalemini ve düşüncelerini susturmak ister bugüne kadar hep öyle olmadı mı?
    Sen yaz cesurca yazmaya devam et bizler de seni cesurca okuyalım, memleketteki bel altı tabir edilen eleştirlerden sıkılmıştık, sıkılmıştık ve düzey hep aynı gidecek sanmıştık.Eleştirilerden cevap hakkı hep çıksın , çıksın ki bizler de eğriyi doğruyu görelim.
    Yazılarınız birilerine dokunmalı dakunmazsa eleştiri olmaz.sizler de KARTEL MEDYA olursunuz tarafsızlığınız elden gider.
    Son zamanlarda yerel basında oluşan benim adayım senin adayın tabirleri de ortadan kalkabilir belki bu yazılarınızdan.
    Yaklaşan yerel seçimlerde 1950 lerde DP nin sloganı olan YETER SÖZ MİLLETİN düsturunu partilerimizde göremeyeceğimizi anladık ta basınımızda bari görelim. Söz, bugün milletin sesi olan basınımızda olursa belki yarın da milletimizin kendisinde olur.
    Yukarıda zikredilen partimiz iktidar partisi olduğundan dolayı memleketimizde sürükleyici olmalıydı, önder olmalıydı ,en iyi adayı değil de en iyi belediye başkanını çıkarmalıydı.Bugün İktidar Partisi Emirdağda seçimi kazanır mıyım diye düşündüğü bir adayla değil de başkanlığında en iyi icraatları yapabilecek bir başkanla yola devam demeli ve AK Beleiyecilikle Emirdağını da tanıştırmalıydı.
    Hadi Başkanı belirleyemedi, sadece riskli bir aday çıkarttı peki icraatları yapabilecek bir yönetim oluştursaydı , insanların her derdine deva olacak farklı meslek kollarından konusunda uzmanlaşmış iyi bir kabine kursaydı.Onu da yapamadı.
    Öyleyse Sayın İktidar partisi İlçe Başkanı ne diye gelen veya gelecek olan Eleştirisel yaklaşımlara kuşkuyla korkuyla ve susturma zihniyetiyle yaklaşmaktadır.Bu şekilde devam etmesi sanki Tek Partili dönemi arzular düşüncesi oluşturuyor bende.
    Değerli sitemiz ve kıymetli partilerimiz başka giecek memleketimiz yok.
    İnsanlar hakettikleri şekilde yönetilirler değil mi.Peki biz bu iktidar partisinin adayını hakediyor muyuz , evet hakediyoruz.Çünkü kimse elini taşın altına koymuyor.İnsanlar benim işlerim bozulur, düzenim değişir, küfür yerim, bana ne Emirdağın halinden bana ne gelecek olan hizmetten ben kazandığım parayı sayarım bakarım keyfime diye diye hiçbir yönetime talip olmaz oldu.Cesaretimiz kalmadı hep kaçtık onun için bugünleri hakettik.Ve kaybetmeye devam edeceğiz.