Zafer’e Uçmak İstemiyorlar

Haberler / Güncel

Zafer’e Uçmak İstemiyorlar

Ulaştırma Bakanlığı’nın zarar eden Zafer Havaalanı’ndan uçuşları arttırmak için yaptığı baskıların ardından havayolu şirketleri seferlerini Hasan Polatkan Havalimanı yerine Zafer Havaalanı’na yönlendirirken, Brüksel’de havayolu şirketleri yolcularına ‘Eskişehir’e mi, Kütahya’ya mı uçmak istersiniz’ diye sordu. Yapılan anket sonucunda Bakanlığın tüm baskılarına rağmen yolcuların yüzde 80, 90’ının Eskişehir’e uçmak istediği ortaya çıkarken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer anket sonuçlarını TBMM’de kamuoyu ile paylaştı.

Çakırözer, “Zafer vurgunun bedelini Eskişehir’e ödetmek istediniz ama tutmadı! İşte dün yapılan anket! Brüksel’den uçağa binen 360 kişiye ‘Eskişehir’e mi, Kütahya’ya mı uçmak istersiniz’ diye sormuşlar. 290’ı ‘Eskişehir’e uçmak istiyorum’ demiş! Ama Ankara’daki beyler uçurmam diyor! Türkiye’nin hiçbir yerinde vatandaşlara böyle baskı, böyle eziyet yok! Ne yaparsanız yapın, yani 10 tane Eskişehir kapatsan bu vatandaş Zafer Havaalanı vurgunun suç ortağı olmak istemiyor! Zafer zorbalığının, suçun bedelini Eskişehirlisi, Afyonlusu, Bileciklisi, Belçikalısı, Almanyalısı, Fransalısı milyonlarca kardeşimiz de size en kısa sürede ödetecektir” dedi.
Ocak ve Şubat ayındaki Zafer ve Hasan Polatkan havaalanlarından dış hat uçuş istatistiklerini de paylaşan Çakırözer, Zafer Havaalanı’ndan Ocak ayında tek bir dış hat uçuşunun gerçekleşmediğini Eskişehir’den ise 5 bin kişinin uçtuğunu söyledi.-Eskişehir.net

  • Okunma: 1220

Yorumlar (0)Yorum Yap