Zaman Her Şeyin Tanığıdır

Köşe Yazıları / Özel Kalem

Zaman Her Şeyin Tanığıdır

Herkese bir aylık bir aradan sonra merhaba,

Aylardan bu yana ilçe ve ülke gündemini meşgul eden yagâne unsur 29 Mart 2009 Mahallî Seçimleri sona erdi. İyisiyle kötüsüyle, heyecanlı bekleyişiyle çekişmesiyle Emirdağ’ın tarihine geçecek bir seçim yaşandı. Sandık başlarında yaşananlar, sayım sırasında yaşananlar, iddialar, gözlemler... Tabiri caizse yok yoktu bu seçimde. Sonuç olarak da kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Cengiz Pala oldu. Sadece onlar kazanmakla kalmadı. Milliyetçi Hareket Partisi belki belediye başkanlığını alamadı, ancak elde ettiği oy, Afyonkarahisar ilçelerinde kazandığı belediyelerle bu seçimde bölgenin yükseleni oldu.

Seçimde kazananlardan, kaybedenlerden önemlisi, seçim sürecinin sona ermesi idi. Tabiri caizse sonuçların açıklanması ile beraber Emirdağ'da hayat bitti. Daha seçim sonuçlarının açıklandığı an, Emirdağ'da seçime dair izler birer birer yok olmaya başladı. Meğerse Emirdağ halkının ne kadar çoğu seçimle birlikte ortaya çıkan siyasi yarışa ortak olmuş.

Geleceğini tek bir seçime bağlamışgibi gözüken halk, seçimden sonra bir anda olağan yaşamına döndü.Seçimin getirdiği tatlı yarışa katılanlar, 30 Mart sabahı yarışıunutmuş, işlerine güçlerine dalmıştı. Seçimden sonra akılda kalan,dillerde dolanan birkaç yorumdan, birkaç sözden öteye gidemedi.Gitmediği de iyi oldu.

Seçimden sonra yeni belediye başkanı görevine başladı. Kazanmıştıseçimi. Lakin görünüşe göre seçimi kazanan tek Cengiz Pala olmadı. Birde seçimi kazandığını zannedenler vardı.

Birileri de çıkıp sanki seçimi kazanan onlarmış gibi sağa sola kılıçsallamaya başladılar. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Lütfi İhsan Dağ’ıeleştirdiklerini zannettiler. Dağ'ı yerin dibine sokarak kendilerininyükseleceklerini, bu sonuçlarla birlikte Emirdağ'ı kütüklerine falangeçirdiklerini düşündüler sanırım.

Neden peki? Neden 30 Mart sabahı oldu bu? Neden bugüne kadar Dağ’amethiyeler dizenler, yeni belediye başkanının belli olduğu ilk günüseçtiler? Özellikle vurgulamak isterim. Milliyetçi Hareket Partisi’nin2007 Genel Seçimleri’nde kullandığı bir slogan vardı: “Tek Bir CevapYeter”. Evet tek bir cevap yeter: çıkar.

Sonuç olarak 30 Mart sabahı yataklarımızdan kalktığımızda kazanlar ve bir de kazanmış gibi görünmek isteyenler vardı.

AKP’nin adayı Cengiz Pala’ydı kazananlardan biriydi.

O sabah kılıçlarını çekerek sağa sola şuursuzca sallayanlar isekazandıklarını zanneden, öyle görünmek isteyenlerdi. Kaybedenlerdi.

Yeni Belediye Başkanı Cengiz Pala'ya görevinde başarılar dilerim.Kazandıklarını zannedenler bilmelidirler ki "Zaman her şeyin tanığıdır."

Saygılarımla...

  • Okunma: 3344

Yorumlar (0)Yorum Yap