Ziftten Kim Kurtardı?

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Ziftten Kim Kurtardı?

Songünlerde moda siyaset… Modanın Mart Ayına kadar bu kadar yoğun olması hattaMart ayından sonra da popülerliğini devam ettiredursun Emirdağ’da eğitimcamiasında da olumlu olumsuz gelişmeler var. Bunları da görmek vedeğerlendirmek gerekiyor. Emirdağ’ın merkezinde bulunan Mithatpaşa İlköğretimOkulunda dönem başında yaşanan sorunları sitemizden dile getirmiştik. Velilerinönerilerine kapalı olan bir okul müdürünün neler yapamadığını görmek fırsatımızoldu. Bir eğitimci olarak bu yüzyılda öğrencilerin ilçemizdeki diğerokullardaki öğrenciler gibi daha sağlıklı sınıflarda eğitim almasını istemembirilerinin kuyruğuna basmamı sağladı. Bu devirde ziftli taban olur mu? Olmazelbette ama Emirdağ Mithatpaşa İlköğretim okulunda vardı. Bunu gündemegetirdik. Okulun tamiratı için gereken ödeneğin çıkmasının ardından ziftlerinkaldırılmayacağı bildirilmişti. Mithatpaşa ilköğretim okulunda öğrencisi olanvelilerin Emirdağ Hükümet Konağına doğru bir çıkarma yapması bu durumundeğişmesinde etkili oldu. Sayın Kaymakamımız Zekeriya Güney ve İlçe MilliEğitim Müdürümüzün katkıları göz ardı edilemez. Ancak gel gör ki bugün birileriçıkıyor sanki burayı kendisi yaptırmış, kendisinin çabası varmış gibi haberleredemeç veriyor. Çabası vardır elbette ama ziftli tabanın değişmesinde çabasınınolabileceğini düşünmüyorum. “Okulumuzutozdan, ziftten kurtardık.” Diye açıklama yapan okul müdürü bu işi nasıl dakendine mal edebilir? İnanın bu durumu bilenler gülüyordur. Okulun tamiratın... kısasürede bitirdik diye açıklama yaparken acaba o çocukların akşam saatlerindeokuldan çıkmalarında hiç mi bir rahatsızlık hissetmedi. Veliler havanınkararmasıyla birlikte Emirdağ İlköğretim Okulunun yolunu tutarken öğrencilerino 25 günlük süre zarfı içerisindeki başarılarındaki değişimi nasıl düzeltecekgörüp izleyeceğiz? Ha şimdidiyeceksiniz ki Emirdağ’daki okullar içerisinde anlatılmaya değer başka okulyok mu? Etrafınıza bir bakın o kadar güzel gelişmeler var ki… Değişimleriyazacağım… Saygılarımla… / M.Emin Kalender

  • Okunma: 3637

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Duyarlı Veli

    Haydi şu tuvaletlerin rezilliğinide yazında tuvaletlerde yapılsın. Mithatpaşa İlköğretim Okuluna yakışmayan bir tuvalet var. Yazılarınızı bekliyoruz. Eleştiri güzeldir.

  • Müdür

    Mithatpaşa ilköğretimin öğrencilerinin akşam çıktığı ve eğitim kalitesinin düşeceği söyleniyorda, acaba o okulun asıl öğrencilerinin sabah .07.30 derse başladığı ve onların eğitiminin düşeceği neden göz ardı ediliyor. Onlar Mithatpaşanın öğrencileri olmadığı içinmi.

  • 12 abc

    yardımı olanlar
    kaymakam
    ilçe milli eğitim müdürü
    emırdag gen tr
    ve veliler

    yardımı olmayanlar
    okul muduru
    akp yonetımı
    yusuf demır bey
    ve dıgerlerı

    yardım edenlere sukran duyalım.
    yardım etmeyenlerı kınayalım lutfen...