Kasım Ayı Portresi: Doç.Dr. Ümit Şahbaz

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Kasım Ayı Portresi: Doç.Dr. Ümit Şahbaz

www.emirdag.gen.tr Kasım Ayı Portresi Doçent Doktor Ümit Şahbaz

İlkokulu, Emirdağ İnkılap İlkokulunda, Ortaokulu Emirdağ Orta okulunda, Liseyi ise Afyon Lisesinde tamamlayan ŞAHBAZ, Liseden mezun olduğu sene Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalını kazanmış, 1989 YILINDA BÖLÜM BİRİNCİSİ olarak mezun olmuş ve aynı yıl HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İHSAN DOĞRAMACI VAKFI ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜNÜ kazanmıştır. 1990 yılında Maliye Bakanlığı’nın açmış olduğu sınavı kazanarak Ankara’da Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde göreve başlamıştır. 1990-1991 yılları arasında askerlik görevini Piyade Asteğmen olarak tamamlayan ŞAHBAZ, 1993 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından açılan Araştırma Görevliliği sınavını kazanmış ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ndeki görevinden ayrılarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1993-2000 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. 1997 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Eğitim ABD’da Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra, aynı yıl Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Özel Eğitim ABD’da başladığı doktora çalışmasını 2005 yılında tamamlamıştır. 2000 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden ayrılarak, Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başlayan ŞAHBAZ, 2005 yılında Yardımcı Doçent Doktor unvanını almış ve aynı Fakültede Dekan Yardımcılığı, Anabilim Dalı Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. 2006 yılında Burdur Eğitim Fakültesi’nin Süleyman Demirel Üniversitesi’nden ayrılarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne bağlanmasıyla birlikte görevine Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesinde devam etmiştir. 2014 yılında Doçent Doktor ünvanı alan ŞAHBAZ, buradaki görevini 2015 yılına kadar sürdürmüştür. 2015 yılında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde Doçent Doktor olarak göreve başlayan ŞAHBAZ, 2016-2019 yılları arasında Özel Eğitim Bölüm Başkanı olarak görev yapmış ve halen aynı bölümde bilimsel çalışmalarını Zihin Yetersizliği Olan Çocuklar ve Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklar üzerinde sürdürmektedir.

Ulusal ve Uluslararası alanda yayımlanmış çok sayıda İngilizce ve Türkçe makale ve bildirisi bulunan ŞAHBAZ, Educational Research And Reviews, International Journal of Early Childhood Special Education, Elemantary Education Online, Internaional Education Studies, Asian Journal of Agricultural Extension, Economics & Sociology … gibi Uluslararası dergilere de hakemlik yapmaktadır.

ŞAHBAZ’ın Özel Eğitim Alanına İngilizceden Türkçe’ye kazandırılmasında Çeviri Editörü ve Bölüm Çevirmeni olduğu ve Türkçe Bölüm yazarlığı ve Editörlük yaptığı kitaplar isimleri aşağıda verilmiştir.
- 100 SORUDA OTİZM (Çeviri Editörü/Bölüm Çevirmeni)
- ÖZEL EĞİTİMDE BÜTÜNLEŞTİRME BAŞARI İÇİN 450 STRATEJİ (Çeviri Editörü/Bölüm Çevirmeni)
- ZİHİN YETERSİZLİĞİ VE OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU (Bölüm Yazarı/Kitap Editörü)
- ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA (Bölüm Yazarı/Kitap Editörü)
- ÖZEL EĞİTİM (Bölüm Yazarı)

Fotoğraflar

  • Okunma: 6969

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • Ali ASLAN

    Sevgili arkadaşım, değerli hocam, başarıların ile bizleri hep gururlandırdın. Yürüdüğün aydınlık yolda yeni yeni ışıklar tutacak pırıl pırıl öğrenciler ve bilim insanları yetiştirmen dileğimle iyi çalışmalar dilerim.

  • Ali ASLAN

    Yaşama hep olumlu tarafından bakmayı, empati yapmayı, dostluğun kıymetini, yardımına ihtiyaç duyanlara karşılık beklemeden yardım etmeyi kendine düstur etmiş muhteşem bir akademisyen, eşsiz bir dost. Tüm bu özellikler sende vücut bulmuş hocam. Yolun bahtın hep açık, yürüdüğün yol hep aydınlık, dostların hep vefalı, öğrencilerin de aydınlık Türkiye'nin yeni Ümit Şahbaz'ları olsun.

  • Ali Sinan

    Gerek akademik yönden gerek insanlık ve karakter yönünden örnek alınacak bir kişi. Ne mutlu Ümit Hocamı tanıyanlara.

  • Özel eğitim öğrencisi

    Bizi biglerle donatan canımız Ümit hocamız. İyi ki Ege üniversitesi!

  • Ceylan morca

    Değerli hemşerimle gurur duydum tebrik eder başarılarının devamını dilerim

  • birtek

    1998/2002 yıllarında burdur eğitim fakültesinde tanımıştım sizi.başarılarınızın devamını dilerim. Saygılar ...