Mart Ayı Portresi: Doç.Dr. Erdoğan Köycü

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Mart Ayı Portresi: Doç.Dr. Erdoğan Köycü

www.emirdag.gen.tr Mart Ayı Portresi Doç.Dr. Erdoğan KÖYCÜ

1965 yılında Afyonkarahisar Emirdağ’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1990 yılında mezun olmuş, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Ana Bilim Dalında 1993 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Ana Bilim Dalında 1999 yılında doktor unvanını almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 22 yıl öğretmenlik yapmış, 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Başöğretmenliğe yükseltilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu Yurtdışı Bursu Sınavlarında Suriye ve Cezayir Bursu adı altında 2 adet Yurtdışı Araştırma Bursu kazanmıştır. Dışişleri Bakanlığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği nezdinde 5 yıl İskele
ve Gazimağusa ilçelerinde lise ve ortaokullarda öğretmenlik yapmıştır. 2013 yılında Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde Yrd. Doç. olarak göreve başlamış, İslami İlimler Fakültesi Dergisi’nin 1, 2, 10. Sayılarda editörlük, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü Başkan Yardımcılığı yapmış, 29 Mayıs 2020 tarihinde Doçent unvanı almış halen Hadis Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. 11’i uluslararası dergilerde, 6’sı ulusal dergilerde olmak üzere 17 makale yayınlamış, 24 uluslararası, 1 ulusal Kongre ve Sempozyumlarda bildiri sunmuştur.

Eserleri
1. Dini Bilgiler Kursu Öğrenci Ders Kitabı (Komisyon), Lefkoşa, 2011.
2. Dini Bilgiler Kursu Öğrenci Çalışma Kitabı (Komisyon), Lefkoşa, 2011.
3. Sunenu’t-Tirmizî’nin Metot Yönünden İncelenmesi, Araştırma Yayınları, Ankara, 2013.
4. el-Mizzî’nin Hadis İlmindeki Yeri, Araştırma Yayınları, Ankara, 2013.
5. “Kim, Benim Üzerime Kasten Yalan Söylerse Cehennemdeki Yerine Hazırlansın.” Hadisi Üzerine Bir Araştırma, Araştırma Yayınları, Ankara, 2013.
6. Muhammed b. Îsâ et-Tirmizî’nin Eserleri Üzerine Yapılan Çalışmalar, Araştırma Yayınları, Ankara, 2016.
7. Emeğin Değeri Din ve Emek İlişkisi (Komisyon), Bülent Ecevit Üniversitesi Yayınları, Zonguldak, 2018.
8. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Hadis ve Sünnet Bilinci, Araştırma Yayınları, Ankara, 2018.
9. Libâs (Giyim-Kuşam), Bireysel ve Toplumsal Hayatta Hadis, Medya Basın Yayın, İstanbul, 2019. s. 355-376.
10. Kütüb-i Sitte Sonrası Dönem-IV (Rical Edebiyatı), Medya Basın Yayın, İstanbul, 2019. s. 223-270.
11. Mi’râc Algısı ve Mi’râciyyeler, Hikmetevi Yayınları, İstanbul, 2019.
12. Ayet Hadis ve Kültür Bağlamında Libas Literatürü Üzerine Bir Deneme, Siyâsî Sosyal Kültürel Yönleriyle Türkiye ve Rusya 3, Berikan Yayınevi, Ankara, 2019, s. 239-258.
13. “Helal Bellidir Haram Bellidir İkisi arasında Şüpheli Şeyler Vardır” Hadisi Üzerine
Bazı Mülahazalar, Siyasi Sosyal Kültürel Yönleriyle Türkiye ve Rusya 3, Berikan Yayınevi, Ankara, 2019, s. 259-272.
14. Tıbb-ı Nebevi ve Karantina (Tarih ve Literatür), Hikmetevi Yayınları, İstanbul, 2020.

  • Okunma: 7584

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • Erdoğan Köycü

    Mart ayında biyografimizi yayınlayan ulaşan http://www.emirdag.gen.tr sitesi ekibine ve biyografimize ilgi gösterip 5001 defa okuyarak bizleri memnun ve mesrûr eden değerli hemşehrilerime, dost ve kardeşlerime en kalbî teşekkürlerimi arz ediyorum. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Bayramınızı tebrik ediyor, en kalbî selam, sevgi, hürmet ve muhabbetlerimi arz ediyorum.

  • Erdoğan Köycü

    Hemşehrileri olarak http://www.emirdag.gen.tr/
    de Mart Ayı Portresine bizleri layık gören biyografimizi yayınlayan
    http://www.emirdag.gen.tr/.../mart-ayi-portresi-docdr
    ..web sitesi yönetimine ve hüsn ü teveccüh gösterip 1 Mart 2021 tarihinden bugüne kadar 4061 defa okunan biyografimize ilgili sitenin en çok okunan ve ileri çıkan haberi haline gelen biyografimize ilgi ve alaka gösteren dost ve kardeşlerime en kalbî şükranlarımızı arz ediyorum.

  • Erdoğan Köycü

    Hemşehrileri olarak http://www.emirdag.gen.tr/
    de Mart Ayı Portresine bizleri layık gören biyografimizi yayınlayan http://www.emirdag.gen.tr/.../mart-ayi-portresi-docdr
    web sitesi yönetimine ve hüsn ü teveccüh gösterip 1 Mart 2019 tarihinden bugüne kadar 1723 defa okunan biyografimize ilgili sitenin en çok okunan ileri çıkan bir haberi haline gelen biyografimize ilgi ve alaka gösteren dost ve kardeşlerime en kalbî şükranlarımızı arz ediyorum.

  • Safiye Dinç

    Değerli hocam başarılarınız daim olsun. Sizin bir öğrenciniz olmaktan gurur duyuyorum. Saygılarımla hocam.

  • Erdoğan Köycü

    Hemşehrileri olarak http://www.emirdag.gen.tr/
    de web sitesi yönetimine ve hüsn ü teveccüh gösterip 1 Mart 2019 tarihinden bugüne kadar 1074 defa okunan biyografimize ilgi ve alaka gösteren dost ve kardeşlerime en kalbî şükranlarımızı arz ediyorum. "Bizde şayet güzel hâl, hareket ve davranışlar varsa onlar İslam'dandır. Şayet hoşunuza gitmeyen hâl,hareket ve davranışlar varsa bizdendir." diyor. Sevgi, saygı, hürmetlerimi arz ediyorum.