Prof.Dr.Tuğrul Sarı

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Prof.Dr.Tuğrul Sarı

www.emirdag.gen.tr Ayın Portresi Prof. Dr. Tuğrul SARI -İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi.

1978 yılında Emirdağ’da doğdu. İlkokulu Emirdağ Mithat Paşa İlkokulu ve ortaokulu Emirdağ Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1996 da İstanbul Bakırköy Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde “Diş Hekimliği” eğitimine başladı ve 2001 eğitimini tamamlayarak yılında mezun oldu.

2002 yılında Selçuk Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı bünyesinde doktora eğitimine başladı ve 2007 yılında “Bilim Doktoru” unvanı alarak doktora programından mezun oldu.

2007-2008 yılları arasında yedek subay olarak GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Diş Kliniği’nde askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 3 yıl boyunca özel sektörde serbest olarak çalıştı. 2011 yılında “Protetik Diş Tedavisi Uzmanı” unvanı aldı ve aynı yıl Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’na “Yardımcı Doçent” unvanıyla öğretim üyesi olarak atandı. 2012-2014 yılları arasında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2014 yılında Doçent unvanını aldı. 2014-2017 yılları arasında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde doçent öğretim üyesi ve 2016-2017 yılları arasında Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Aynı Fakültede 2014-2017 yılları arasında Fakülte Kurulu üyesi olarak bulundu.

2018-2020 yılları arasında da İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Doçent olarak görev yapmasını takiben, 2020 yılında Profesör kadrosuna atandı ve halen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Halen Fakülte Kurulu Profesör Temsilcisi, Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitim Komisyonu Üyesi ve Dönem I öğrencilerin Eğitim Koordinatörüdür.

Ayrıca özel sektörde klinik çalışmalarına devam etmekte ve diş hekimlerinin mezuniyet sonrası eğitimleri konusunda faaliyet gösteren özel bir kurumun kurucu ekibinde yer alarak, mesleki gelişim amaçlı kurslar ve eğitimler gerçekleştirmektedir.

Uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda bilimsel eseri ile ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda yer almış çok sayıda sunum ve konferansı bulunmaktadır.

  • Okunma: 3992

Yorumlar (0)Yorum Yap