Temmuz Ayı Portresi: Birgül Kapaklıkaya Eryürük

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Temmuz Ayı Portresi: Birgül Kapaklıkaya Eryürük

Emirdağlı araştırmacı- yazar ve Birgül Kapaklıkaya; 1971 doğumludur. Eskişehir Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra, İzmir 9 Eylül Üniversitesini kazandı, ancak eğitimine bir süre ara vererek Belçika’ya yerleşti. Belçika'da Fransızca, Flemenkçe ve İngilizce dillerini öğrenip mesleki eğitim de aldıktan sonra çalışma hayatına atıldı.

Uzun yıllar Belçika Hıristiyan Sağlık Sigortasının adlı bölümünde eksper olarak çalıştı. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi, Batı Avrupa kolunda İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim gördü. VUB Üniversitesinde Siyasal Bilimler Eğitimi aldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Bilgisayar ve memurluk alanında mesleki eğitimler aldı ve hemen ardından ilk görevine FEBELTEX’de (Belçika Tekstilleri Federasyonunda) başladı. Daha sonra Belçika Türk Dernekleri Birliğinde (BTDB) Brüksel temsilcisi ve şube sorumlusu görevinde bulundu. Avrupa Ekonomik Ticaret ve Sanayi Odasında Belçika temsilciliği görevini üstlendi. Üsküdar Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji dalında Yüksek Lisansını tamamladı. Yüksek Lisans tezini ‘’Avrupadaki Türk Toplumunda Ebeveynlik Stilinin Kuşaklararası Karşılaştırılması’’ konusunda tamamladı. Belçika’da EMDR ve Hipnoz eğitimleri aldı. Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. Tiyatro ve kısa metrajlı filmlerde rol aldı. Sosyal ve kültürel alandaki çalışmalara katkıda bulundu.

Birgül Kapaklıkaya, ilk şiirlerini şair olarak Belçika'ya gittiğinde yazdı. Annesinin kuzeni Osman Şahbaz da âşıktır. Kapaklıkaya; halk şairi Kâmil Sayın'ın tavsiyesi üzerine, ismi Birgül’ü mahlas olarak seçer. Şiirlerinde vatan hasreti, gurbet gibi konular ağırlıktadır. Şiirlerini Avrupa'da yayın yapan çeşitli yerel ve ulusal radyolar ile televizyon programlarında icra etti. Yazılarını topladığı Yüreğimden Dökülenler adlı kitabını 2018 yılında yayımlar.
Mutluluğun Formülü Önemli Meseleler kitabında, insan ve toplum, kişisel gelişim konularını işler. Yazar halen Belçika Gündem sitesinde; makaleler ve diksiyon ve edebiyat dergisinde şiirler yazmaya devam etmektedir. Kapaklıkaya, evli ve üç çocuk annesidir.

  • Okunma: 2598

Yorumlar (0)Yorum Yap