Birbirimize Destek Olmalıyız

Haberler / Görsel Medya

Birbirimize Destek Olmalıyız

Dün saat 19.00 itibariyle Türkiye “tam kapanma” süre- cine geçti. Buna göre ilçemizde, ilimizde ve tüm Türkiye’de muaf olanlar dışında 17 Mayıs’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Tabi diğer kapanmalarda olduğu gibi bu kapanma sürecinde de ikametinize en yakın bakkala, markete, kasaba gidip gelebileceksiniz. Yapılan açıklamaya göre tam kapanma sürecinde denetimler arttırılacak. Yani evinize yakın bir bakkal var siz oradan şeker almıyorsunuz da ikametinize uzak başka bir markete gidiyorsunuz. Bu gibi durumlarda polis sizi yakalarsa sıkıntı yaşayabilirsiniz, bilginize...
Bunun yanısıra ilçemizde de tam kapanma öncesi ban- ka önlerinde kalabalıkların biriktiğini gördük. Bu görüntüleri sadece ilçemizde değil Türkiye’nin birçok yerinde gördük. Dün Afyonkarahisar’da da pazarların tam kapanma öncesi nasıl kalabalık olduğu Afyon’un yerel haber sitelerinde yer aldı. Öncelikle şunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Tam ka- panmaya geçildi ama yukarda da belirttiğim gibi ihtiyacınız doğrultusunda ikametinize yakın markete, bakkala gidebi lirsiniz. Yani vatandaş hiçbir şekilde evden çıkamaz diye bir kaide yok. Yakınınızdaki bakkal, market, kasap yine saat 17.00’ye kadar açık olacak. Bunun dışında 65 yaş üzeri kimi kimsesi olmayan vatandaşlarımız da 112,155 ve 156 nolu telefonlar aracılığıyla ihtiyaçlarını isteyebilecek.
AŞINI EKMEĞİNİ PİŞİREMEYENLER
0535 334 00 03 NOLU TELEFONU ARASIN...
Bir diğer konuya değinmek istiyorum. Kısıtlama boyunca
etrafında kimi kimsesi olmayan aşını, ekmeğini pişiremeyen birileri varsa lütfen Emirdağ Belediyesi’nin 0535 334 00 03 numaralı hattına bidirsin. Bu hemşehrilerimizin evlerine sıcak yemek girsin. Hem Belediye Başkanı’nın hem de diğer ilgililerin bu konuda ne kadar hassas olduklarını biliyo- rum. Böylesine sıkıntılı günlerde bu ilçede yaşayan insan- lar olarak birbirimize mümkün olduğunca yardımcı olmalıyız diye düşünüyorum.
Son olarak daha önce de defalarca değindiğim bir konuya değinmek istiyorum. Bu süreçte birçok işyeri kapalı olacak. 17’sinden sonra bazıları açılacak, bazılarının du- rumu ise hala belirsizliğini koruyor. Kahvehane, oyun sa- lonu, gibi işletmeler 17’sinden sonra açılacak mı bilemiyo ruz. Pandemi döneminde bu işletmeler gerçekten çok zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışıyor. Bu tür işletmelere bir destek paketi açıklanacak mı bilemiyoruz. Ancak bizler de bu tür işletmelere bir şekilde destek olmalıyız. Örneğin bu süreçte evlere servis yapan lokantalara sipariş vererek biz de onlara destek olabiliriz diye düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun...

  • Okunma: 1243

Yorumlar (0)Yorum Yap