CHP’li Köksal Emirdağ’da Konuştu

Haberler / Güncel

CHP’li Köksal Emirdağ’da Konuştu

CHP Afyonkarahisar Millet- vekili Burcu Köksal geçtiğimiz Salı günü ilçemizi ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

İlk olarak CHP İlçe Baş kanlığı’nı ziyaret eden Millet- vekili Köksal, burada partililerle gündemdeki konulara dair istişarelerde bulundu.
Köksal, parti binasında gaze- temize özel açıklamalarda bulundu. İlçemiz gündeminde olan yaylalarda siyanür aranması ve Pınarbaşı’nın kurumasıyla ilgili açıklamalar yapan Köksal şunları kaydetti : “Bugün gelinen noktada yeniden yaylaların siyanür havuzlarıyla dolması tehlikesi ile karşı karşıyayız. Biz çevreyi seviyoruz, bu toprakları seviyoruz. Siyanürün doğaya, çevreye ve insan sağlığına ne kadar zararlı olduğunu da biliyoruz. Başta kanser olmak üzere birçok hastalığa neden oluyor.

Çevrede telafisi mümkün olmayan zararlar ortaya çıkıyor. Bu yaylalar çok güzel. Türkiye’de na- dir bulunan yerlerden birisi. Küçükbaş hayvancılık açısından son derece önemli çünkü Emirdağ’da Yörükler özellikle burada küçükbaş hayvancılık yapmak için yaylalara hayvanlarını getiriyorlar. Ayrıca birçok endemik bitki türü var yaylalarda. Yılki atları var, bunların doğal yaşam alanı. Bunun gibi birçok hayvanın doğal yaşam alanı. Eğer bu yaylalara siyanür bulaşırsa, bu siyanür toprağa, suya, havaya karıştığı takdirde orada belki ot bitmeyecek. O bitkiler yetişmeyecek, o hayvanlar ölecek. İnsanlar orada küçükbaş hayvancılık ya- pamaz hale gelecek.

Aslında bütün Emirdağ ve çevre ilçeler Afyon’a kadar bu durumdan olumsuz olarak etkilenecek. Biz bu doğaya sahibiz, bu doğa bize Allah’ın verdiği bir nimet. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Siyanür de bir zehir ne olursa olsun orada biz herşeyden önce çevreyi ve doğayı düşünüyoruz, insan sağlığını düşünüyoruz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Biz insan sağlığına çevreye ve doğaya zararlı olan herşeyin karşısındayız. Bilimsel ver- iler ışığında; çevreye, doğaya, insana zararlı olan herşeyin karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.


KÖKSAL, VEYSEL EROĞLU’NA SESLENDİ!
Pınarbaşı konusunda da bir açıklama yapan Köksal şunları kaydetti : “Bu yıl kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Birçok ilçemize bağlı köylerde ekinler kuraklık nedeniyle kurudu. Başak yok, başak olmayınca da tane yok. Rekolte de düşüş var. İlerleyen dönemde un, makarna gibi ekmek gibi gıda maddelerinin fiyatlarına yansıyacak. Yeme yansıyacak, yem zaten sürekli zamlanıyor, bundan sonra daha çok zamlanacak. Yağışların az olması kader, buna hiçbir şey yapamayız. Pınarbaşı’nın bugün kurumak üzere olduğunu bir çok yerinin toprak haline geldiğini görüyoruz. Burada, bununla ilgili 12 yıl bu ülkede Tarım, Orman ve İşleri Bakanlığı yapmış Sayın Veysel Eroğlu var. Bu memleketin milletvekili. Sayın Eroğlu lüt- fen Irak’a su götürmekten önce Emirdağ’daki Pınarbaşı’nı kurtaralım. Emirdağ’daki çiftçinin ekinleri su getiremediğiniz için, sulama olmadığı için yanıyor. Zaten yağış yok. Bir taraftan da siz sulamayı sağlayamıyorsunuz. Çiftçi ürününü sulayamadığı için kaybediyor. Önce kendi mem- leketimizin su sıkıntısını çözelim ondan sonra başka ülkelerdeki su sorunlarına yardımcı olalım. Biz şunu söylüyoruz; her tarafta damlama sulama- ya geçilsin. Su kaynakları doğru, etkin ve verimli olarak kullanılsın” dedi.

Köksal, parti binasından ayrıldıktan sonra ise ilçemiz Salı Pazarı’nı gezerek esnaf ve vatandaşla buluştu. Esnafların sorunlarını dinleyen Köksal’a ilçemizde CHP İlçe Başkanı Barış Can ve CHP Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti. >Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 2072

Yorumlar (0)Yorum Yap