Emirdağlı Halaç Ailesinden AFSÜ’ye Önemli Merkez

Haberler / Güncel

Emirdağlı Halaç Ailesinden AFSÜ’ye Önemli Merkez

Hastalar ve hasta yakınları için önemli bir ihtiyacı giderecek olan Emirdağlı Halaç ailesinin desteği ve Birlik Vakfı'nın katkılarıyla yapılan Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hastane Konukevi gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete sunuldu.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek olan Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım (Palyatif Bakım Merkezi) ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hastane Konukevi, toplam 4700 m² inşaat alanına sahip. 76 yatak ve 60 odası bulunan merkez, bodrum ve zemin katlar dışında 4 kattan oluşuyor. Zemin kat, hasta yakınlarının yemek ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik planlanırken, birinci ve ikinci katlar palyatif bakım merkezi olarak kullanılacak. Ağır bakım gerektiren hastalar açısından çok önemli bir amaca hizmet edecek olan merkezde, üçüncü ve dördüncü katlar ise hasta yakınları için misafirhane olarak kullanılacak.

Bir Yıl Olmadan Tamamlandı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş konuştu Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hastane Konukevi hakkında bilgiler veren Okumuş, merkezin 2019 yılı aralık ayında protokolünün imzalandığını, 17 Temmuz 2020'de temelinin atıldığını, bir yıl geçmeden de inşaatının tamamlandığını söyledi.

Ardından Halaç ailesi adına Fazlı Halaç konuştu. Fazlı Halaç, ellerinden geldiğince memleketleri olan Afyonkarahisar'a hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Birlik Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacacı da konuştu. Türkiye genelinde çok sayıda yatırımı ülkemize kazandıran Halaç ailesine teşekkür etti.

Halaç Ailesinin Afyonlu Olmasından Gurur Duyuyoruz

Ömer Zilif Halaç Palyatif Bakım Merkezi ve Hastane Konukevi'nin bir yıl bile olmadan açıldığına dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Böyle bir merkezi şehrimize kazandırdıkları için Halaç ailesine teşekkür ediyorum. Halaç ailesiyle bir görüşmemde Afyonkarahisar'da her yıla bir yatırım yapacaklarını söylemişlerdi. Bir yıl bile olmadan yatırımlar biter oldu. Ben Halaç ailesine iyi ki Afyonkarahisarlısınız diyorum. Özcan beye iyi ki böylesine hayırsever Başak hanımla berabersiniz diyorum. Fazlı bey ve Macide hanıma hayırseverlikleri ve böyle hayırsever evlatlar yetiştirdikleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Böyle bir ailenin bizim ilimizde olmasından dolayı Afyonkarahisarlılar olarak gurur duyuyoruz. Sizlerin bizden isteği memleketiniz Emirdağ'a sahip çıkmamız. İnşallah Emirdağ'a sahip çıkacağız. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemiz her geçen yıl Türkiye'de hatırı sayılır bir yere gelmekte. Bu yatırımın hem üniversitemize, hem şehrimize hem de sağlık camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Veysel Eroğlu ise konuşmasında Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni Türkiye'nin en gözde üniversitesi yapmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz verdiklerini, çok kısa sürede elde edilen başarıyla bu sözü tuttuklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı dua etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri hastalar ve hasta yakınları için hizmet verecek olan merkezi inceledi.

Açılış törenine Vali Gökmen Çiçek, Milletvekili Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Birlik Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacacı, Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Fazlı Halaç, Macide Halaç, Özcan Halaç, Zeynep Başak Halaç, diğer protokol üyeleri ve basın mensupları katıldı.

  • Okunma: 1886

Yorumlar (0)Yorum Yap