AKP'den Seçim Bildirgesi Gibi Açıklama

Haberler / Yerel 2009

Adalet ve Kalkınama Partisi Emirdağ İlçe Başkanı Av. Abdülkadir Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ Belediye Başkanı Mehmet Pala’nın seçim bürosu açılışında konuşan Av. İsmet Güler’in sözlerine cevap verdi. AKP’li Yılmaz CHP’li belediye başkanı Av. İsmet Güler’in zamanında Emirdağ’da neler olduğunu anlattıktan sonra kendi dönemlerinde olanlardan bahsetti. İşte AKP’li Başkan’ın açıklaması:

Sayın İsmet Güler CHP seçim bürosunun açılışında konuşma yapmış bu konuşması basına da yansımıştır. Daha önce on yıl belediye başkanlığı yapmış değerli belediye başkanımız 2004 yılında beş partinin bir araya gelerek bir belediye başkanı seçtiklerini bu başkanın birçok vaatte bulunduğunu hiçbir şey yapmadığını kendilerinin yaptığı asfaltın yamasını dahi yapamadığı iddia etmiştir.
Kısaca değerli İsmet Güler’in2004’de devrettiği belediyeye değinmek gerekirse: İsmet bey 2.5 Trilyonborçla belediyeyi devretmiştir. Hatta Belediye Meclisi kararıyla birvatandaşımızdan borç para alınıp bu para ile kömür dağıttırıp borcunuda bizim belediyemize ödettirmiştir. Bugün itibariyle Emirdağbelediyesinin borcu yoktur hatta 500 milyara yakın bir para belediyekasasında vardır. Yaptım diyerek bahsettiği asfaltın neden alt yapısınıyapmadan asfalt attığını anlayabilir değildir. Nerde görülmüş altyapıyapılmadan asfalt yapıldığı. Bu yapılan asfalt ölü yatırımdır.
Değerli Emirdağlılar;Bizim işimiz vaad, reklam, palavra değildir. Belediye olarak yaptıklarımızı tek tek sıralıyorum.
1. 30 yıldan beri hayal kurduğumuz Organize Sanayi Bölgesigerçekleşmiş, alt yapı ihalesi yapılmış ve alt yapısı bitmek üzeredir.Daha evvel yeri dahi belli olmayan Organize Sanayide 74 adet tapuluparselimiz vardır. İki müteşebbisimize 6 parsel tahsis edilmiştir. Busayıyı biz 12 lere 22 lere çıkartıp Emidağ’da işsizliği çözeceğizinşallah.
2. İlçemizin dört ana girişinden üç taraflı çift yol halinegetirilmiştir. Yani giriş ve çıkışlar köy görünümünde olan görüntülerdeğişmiş şehir görüntüsü haline gelmiştir.
3. Sayın İsmet Güler’in 1999 yılı seçimlerinde ellerde dolaşan toplukonut resimleri vardı Sayın Güler’in 99 vaatleri arasında idi. Bizimdönemimizde şu anda 230 adet konut hazırdır. 25.02.2009 tarihinde SayınBaşbakanımız Afyonda bir dizi açılışlar yapacaktır. Bu açılışta sanalolarak Emirdağ Toki’nin yani toplu konutların açılışı yapılacaktır.Sembolik olarak bazı hak sahiplerine anahtarları verilecektir. SayınGüler Toki’ye başvurular yapılırken ‘ Toki Emirdağ’da hayaldir, Paratoplayıp yiyecekler sakın buraya başvurmayın Avrupa’daki akrabalarınızıuyarın’ dememiş mi ki bugün iktadara laf söylemektedir. Bizdiğerlerinin hayal edemediğini gerçekleştiren bir partiye mensubuz.Belediyeciliğin piri de Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dır. İddiaediyoruz ki Belediyeciliği bizden daha iyi yapacak kimse de yoktur.
4. Senelerdir gündemde olan şehir içinin trafiğini sıkıştıran defalarcavaatte bulunan ama bir türlü yapılamayan modern bir otogaryapılmaktadır.
5.İlçemizin ortasından geçen çay deresinin 1960 lı yıllarda birkısmının rıhtımı taşkın duvarı yapılmıştı. Aradan geçen 45 yıl gibi birzamanda 70 den fazla evimiz defalarca sel basmıştır. İnsanlar canındanbile olmuştur. Taleplerde bulunulmuş yapılması istenmiş amayapılamamıştır. Şimdi yukarıdan Keçili mezarlığına aşağıdan Çevreyoluna kadar rıhtım yapılmış, aşağıdan 3 yukarıdan 2 olmak üzere 5 adetköprü olmak üzere toplam maliyeti 2 trilyondur. Biz vaat ettiğimizigerçekleştiririz.
6. Çok değerli Emirdağ halkımızın, gurbetçilerimizin yardımlarıylayapılan Huzur evi açılamıştı. Bakanımız sayın Nimet Çubukçu’dan randevualınarak Sayın Ahmet Şahbaz’ın gayretleriyle Ankara’ya gidildi vebakanlığa devredildi. O toplantıya nedense sayın Güler gelmemişti. Bayındırlık bakanlığının görevlendirdiği mühendisler incelemiş Çürükraporu verilmişti. Biz 800.000 TL ödenek çıkartarak güçlendirme projesive ihalesini yaptırttık. Ve Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan’ınyaptığı 300 bir YTL ile huzur evimiz bin yıl kadar önce açıldı. Şu andayaşlı ve kimsesiz insanlarımız faydalanıyor. Huzur evinin açılmasındaemeği geçen bütün sivil toplum örgütlerine vatandaşlarımıza vegurbetçilerimize Allah razı olsun diyor teşekkürlerimizi bildiriyoruz.
7. Sayın Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlunun Alt yapı ihalesiiçin Emirdağ belediyesine aktardığı hibe yarım trilyon ile çillimahallesi ile karşı yaka mahallesinin yaklaşık 10.000 M alt yapısıyapılmıştır.
8. Emirdağ’da ramazanda 500 fakir fukara insanımıza erzak yardımıyapılmıştır. İnsan onuru ile oynamamak için bu yardımlar gizli birşekilde yapılmıştır.
9. Emirdağ Dört yol arasını mücavir alan sınırlarımız arasına aldırarak Emirdağ’ın önünü açmış bulunuyoruz.
10. Her sene gurbetçi şenliği düzenledik. Gurbetçilerimiz ile Emirdağlıların kaynaşması birlikte eğlenmesi sağlanmıştır.
Özetlersek eski belediye başkanımız sayın İsmet Güler belediyeyidevrettiğinde belediye fetret dönemine girmişti. Sayın başkanımız L.İhsan Dağ bu çöküntüyü enkazı kaldırdı ve gelecek hizmetlerin altyapısını hazırladı. Şimdi inşallah yine Ak Partinin belediye başkanAdayı ile memleketimiz yükselişe geçecek ve Emirdağ hakettiği hizmetlere kavuşacaktır.
Biz vaad değil iş yapıyoruz. Daha sayacak çok işler var ama gerek yok,Biz Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ında dediği gibi Laf değil işyaparız." dedi.