Aralık Ayı Portresi: Dr. Safa Halaç

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr Aralık ayı portresi: Halen Eskişehir’de doktor olarak görev yapan, Eskişehir’deki Emirdağlıların sosyal olanaklarının geliştirilmesine önemli katkılar yapan ve Eskişehir sosyal hayatında önemli izler bırakan Dr. Safa Halaç.

Safa Halaç, 1944 yılında Emirdağ’da doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Emirdağ İnkılap İlkokulu ve Emirdağ Ortaokulu’nda tamamlayan Safa Halaç, lise öğrenimini o yıllarda Emirdağ'da lise eğitimi veren kurum olmadığından Balıkesir Lisesi’nde yatılı olarak tamamlamıştır. 1962-1964 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıp Tahsili gören Halaç, 1970 yılında Emirdağ’da “hükümet tabibi” olarak görev yapmıştır. Daha sonra Isparta'da askerlik ve 1973-1977 arası tekrar Emirdağ’da “pratisyen hekim” ve “hükümet tabibi” olarak görev yaptı.

1977-1978 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Ankara Keçiören Atatürk Sanatoryumu’nda “asistanlık”, 1978-1982 yılları arasında da Ankara Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği’nde “asistanlık” ve “dahiliye uzmanlığı” görevlerini yürütmüştür. 1982'de Eskişehir Demiryolları Hastanesi’nde iç hastalıklar uzmanlığı, 1987-2003 yılları arasında hem başhekim hem de iç hastalıkları uzmanı olarak görev almıştır.

Bu arada Eskişehir Spor’un lige çıktığı dönemde o zamanki Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Aydın Arat döneminde Eskişehir Spor yönetim kurulu üyeliği ve klüp doktorluğu, 1999 yılında mahalli seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı gibi Eskişehir’de sosyal olayların içerisinde yer almıştır.
Aralık Ayı Portresi: Dr. Safa Halaç - Emirdag.gen.trSafa Halaç eczacı Sabahat hanımla evlidir. Halaç çiftinin, Hakan ve Gözde isminde iki çocukları vardır. Hakan tekstil mühendisi olup halen Amerika'da çalışmaktadır. Gözde ise anne mesleğini seçerek eczacı olmuş ve halen Eskişehir’de Gözde Eczanesi’nin sahibidir.

Safa Halaç başarılı bir hekimliğinin dışında koyu bir Emirdağ milliyetçisi olması ile de dikkat çekmektedir. 1996-1997 ve 1997-1998 yılları arasında Emirdağ Derneği’nin vakfa dönüştürülmesinde ve vakıf kanalı ile hali vakti iyi olan Emirdağlıların burs vererek başarılı öğrencilerin okutulmasına öncülük etmiştir.

Safa Halaç halen Özel Sakarya Tıp Merkezi Mesul Müdürü ve İç Hastalıkları Uzmanı olarak Eskişehir’de yaşamına devam etmektedir.