Belçika'da PKK'lılar Şartlı Serbest.. Hadi Canım!

Köşe Yazıları / Şerife Özdemir

Şartlı veya şartsız... Sonuçta serbestler değil mi? O halde bunun da bir oyun olduğu kanıtlanmıştır. Zira, daha önce DHKP-C üyesi Fehriye Erdal´ı örnek göstererek bu operasyonların beni hiç ikna etmediğini yazmıştım.

Zaten PKK, operasyonlar sırasında bile terörist olarak Belçika basınında yer almamış, ve hatta bugüne kadar Belçika´da hiçbir eylem yapılmadığı yönünde PKK lehine savunma bile yapılmıştı..

O halde amaç neydi?

Amaç, Türk gençlerini provoke edip tepki göstermelerine neden olmak,  çıkmasını hesap ettikleri  olayların ardından  milliyetçi ve vatansever gençleri fişleyip, bizlere barbar sıfatı yakıştırarak ´gelecekte Türkiye-Belçika arasında olması muhtemel skandal gelişmelere karşı!´ sindirilmiş bir Türk toplumu yaratabilmekti. 

Birinci Raunt başarısız oldu!

Evet,  geçtiğimiz haftalarda yapılan provokasyona karşı Türk gençleri oyunu sezmiş, ve yürütülen oyun bazı gençlerimizin çabaları ile engellenmiştir. Öncelikle yiğit Türk gençlerini kutluyorum.
Ancak konunun daha iyi anlaşılabilmesi için oynan oyunu farkederek geri adım atan ve izinsiz gösteriyi engellemeye çalışan gencin gözaltına alındığını, bu gencin tutuklandığının PKK yanlısı kimi yayın organlarına bir şekilde sızdırılıp ´Faşist ırkçı Türk genci tutuklandı´ şeklinde verildiğini   yazmamız bilmem yeterli olur mu? İşin acı tarafı ise kimi Türk basın kuruluşlarının da aynı şekilde haberi vermesi oldu.

Daha 2007´de yaşananlar aklımızda değil mi?

O dönemde Beltürk Gazetesi´nde manşetten verdiğimiz haberde Hatice Vardar´ın polis tarafından gözaltına alınan oğlunun hakkını aramak için nasıl mücadele ettiğini, ancak ne Türkiye´de ne de Belçika´da gerekli sonuçları alamadığını yazmıştık..

Birinci raunttan başarısızlıkla ayrılanlar elbette ki pes etmedi..
Sırada ikinci Raunt var!

Şimdi yine aynı provokasyonlar başladı.

Bu işin arkasında hangi örgüt, hangi grup ya da hangi kişiler var?

...?

Aslında  dilden dile dolaşan söylentiler ile yapılan oyunun da ne kadar büyük, ne kadar geniş çaplı ve uluslararası olduğunu görebiliriz.

Mutlaka gençler içerisinde izinsiz bir yürüyüş yapmak isteyenler de vardır!
Ancak gençler bunu tek başına düşünüp harekete geçebilir mi? Orası muamma...
Peki bu izinsiz yürüyüşün gerçekleşmesini kimler ister?

-Sözde açılımın aslında ne kadar gerektiğini bir kez daha vurgulamak isteyen çevreler.. -Türk Kürt çatışması çıktı diye lanse etmek için can atan çevreler..
-Türklerin ne kadar barbar olduğunu bir kez daha vurgulayarak, sözde soykırımın doğruluğunu savunmak isteyen çevreler
-Milliyetçi ve vatansever gençleri fişleyip bunların sempati duyduğu partilerin faşist olduğu yalanını yaymak isteyen  çevreler.

Bu çevrelerin ortak yanı mı?

Orasını da siz görün...

Peki neden Kemalist ve milliyetçi gençler hedefte? 

Geçtiğimiz günlerde Belçika televizyonlarında yayınlanan bir belgesel bunu net bir biçimde doğruluyor!

Bu belgeselde milliyetçi ve Kemalist gençler 2007 olaylarından sorumlu tutuluyor ve buna bağlı olarak da Belçika´da bulunan iki sivil toplum örgütüne suçlamalar yapılıyor..

Yani bugün izinsiz bir yürüyüş canımızdan çok sevdiğimiz vatanımıza zarar vermekle kalmayacak, ülkeyi bir kaos ortamına sürüklemek isteyen dış ve iç mihrakların ekmeklerine de yağ sürecektir

Eminim ki bu oyunu Türkiye´de olduğu gibi, Avrupa´da da Türkiye´ye hasret yaşayan Türk gençleri bozacak, dış ve iç güçlere fırsat vermeyecektir.

Biz Avrupa Türk toplumu olarak Türkiye´yi kuşatmak için çaba gösterenler düğmeye bastığı anda sokağa inmeyiz. Bizler Türk Milleti olarak ´biz istediğimizde´ demokratik bir şekilde hakkımızı arar ve yaşanan skandallara tepki gösteririz..

Demokrasi nerede?

Demokrasi nerede diyen gençlerimizi duyar gibiyim. Doğrudur.. Belçika´da  ´sözde demokrasinin´ varlığı bizleri artık çok rahatsız ediyor.  Zor bir dönemden geçtiğimiz aşikar. 

Gün gelecek hepimiz bir ağızdan ´Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez´ ´ Ne Mutlu Türk´üm diyene´  diyeceğiz.

Ama bu bizleri bilinmez bir oyuna sürüklemeye çalışanların emri ile değil kendi özgür irademizle ve yasal yollardan gerçekleşecektir.

Şerife Özdemir{jcomments off}