Belçikalı Türkler Dikkat!

Haberler / Güncel

Belçika’da yoksulluk maaşı alan ve sosyal konutlarda kalan yabancıların, yurt dışındaki mal varlıklarının özel bir şirket tarafından araştırılması Belçika’nın tekrar gündemine oturdu.

2018 yılında Anvers Belediyesi Sosyal Yardım Kurumu OCMW (CPAS), yoksulluk maaşı alan yabancıların, yurt dışındaki mal varlıklarının araştırılması için Hollanda menşeili özel bir şirket ile anlaşmaya varmıştı.

Belçika’nın Antwerpen şehrine bağlı 34 bin nufuslu Lier belediyesinde, aralarında Türklerinde bulunduğu toplam 25 aile, yurt dışındaki mal varlıkları öne sürülerek, yaşadıkları sosyal konutlardan çıkarılmaya başlandı.

Özel dedektif şirketinin araştırması sonucunda, yurt dışında mal varlıkları olduğu tespit edilen, aralarında Türklerinde bulunduğu 25 ailenin yaşadıkları sosyal konutların kira sözleşmesi iptal edildi ve sosyal sahtekarlık yaptıkları gerekçesiyle 35 bin euroya varan para cezası ile karşı karşıyalar.

Lier belediyesinin sosyal konutlarında kalan Slovakya, Gürcistan, Polonya, İspanya, Fas, Dominik Cumhuriyeti ve Türkiye’den 59 ailenin yurt dışındaki mal varlıklarının mercek altına alındığını ve şu ana kadar 25 ailenin tespit edildiğini fakat araştırmanın devam ediliği bilgisi verildi.