Bu Kez de Mahkeme Kayyum Atadı

Haberler / Güncel

Merkezi Emirdağ’da bulunan Afyonkarahisar Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’na yeniden kayyum atandı.

Yaklaşık 2,5 yıldır Tarım ve Orman Bakanlığı görevlendirmesi ile Afyonkarahisar Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanlığı görevini yürüten Mehmet Serdar LÖKÇÜ Mahkeme ara kararı gereğince bu seferde Kayyım olarak atandı.

Bilindiği üzere 2017 yılında Bakanlık mevcut yönetim kurulunun görevini sonlandırmış ve geçici olarak dönemin Emirdağ İlçe Tarım Müdürü olan LÖKÇÜ ve beraberindeki heyeti görevlendirmişti. Bakanlık tarafından görevlendirilen heyetin görevi birlik tüzel kişiliğini adil seçime götürerek tekrar seçilmiş yönetime devretmekti. Ancak yine 2017 yılında yapılan Olağanüstü Genel Kurulda gündem dışı seçim yapılınca bakanlık ikinci kez kayyum ataması yaparak, seçimi demokratik bulmadığından dolayı iptal etmişti. Bunun üzerine seçim yapan Mehmet PALA ve ekibi konuyu mahmekeye taşımış yerel mahkeme davayı kabul ettiği halde Tarım ve Orman Bakanlığı İstinaf Mahkemesine başvurmuştu.

Geçen zaman içinde Afyonkarahisar Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı yönetim zafiyeti yaşanmaması için Bakanlık, görevlendirme yerine kayyım atama talebinde bulunmuş mahkeme dosyayı kabul ettiği ve dava görülene kadar ara karar gereği Mehmet Serdar LÖKÇÜ, şu anki Emirdağ İlçe Müdürü Halil İbrahim KOKU ve Veteriner Sadullah Oğuz ARI'yı kayyım olarak atadığı öğrenildi.

Kayyum heyeti göreve geldiği zamandan bu yana; birliği Afyonkarahisar geneline yaymak, Afyonkarahisar Merkezinde Şube açmak, yeni projeler üretmek, damızlık koyun ve koç satışları gerçekleştirmek, var olan çiftliği imkanlar dahilinde büyütmek, destekleme zamanı ilçe ilçe yetiştiricilerden elden başvuru dilekçesi toplamak, adil ve anasözleşme, genel kurul kararlarınca hizmet bedeli toplamak gibi birçok çalışmalar gerçekleştirdi.