Duran'ın İlk Röportajı www.emirdag.gen.tr'de

Haberler / Özel Haber

Adalet ve Kalkınma Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığı'na atanan Hüseyin Duran ilk röportajını www.emirdag.gen.tr ile yaptı. Emirdağ'daki son gelişmelerle ilgili sorulara cevap veren Duran, siyasi parti temsilcilerini tek aday üzerinde AKP çatısında birliğe çağırdı. Emirdağ'a hizmet gelecekse iktidar partisi olan partisinin bu hizmeti getireceğini sözlerine ekleyen Duran, 5 aday adayının başvurduğunu söyledi. İşte o röportaj:

Emirdag.gen.tr: Son yıllarda Emirdağ'daki nüfus giderek nüfus azalıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Emirdağ'ın en büyük ihtiyacı nedir? Bunun için sizin partiniz ne gibi şeyler yapıyor?

Hüseyin Duran (AKP): Emirdağ'ın en büyük sıkıntısı göç ve işsizlik. Yeni yatırımlar AKP döneminde gerçekleşiyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni isimler ve firmalar gelecek; sorunlara çözümler bulunacak. Proje çalışmaları ve yatırımlarımız devam ediyor. Lütfi İhsan Dağ döneminden sonra çalışmalarımız ortada.

Emirdag.gen.tr: İktidar partisi olan partiniz Emirdağ'a gereken önemi gösteriyor mu?
Hüseyin Duran (AKP): Önem veriyor elbette. Özellikle bu dönemde Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu'nun Afyonkarahisarlı olması sayesinde Emirdağ tarihinde görmediği hizmeti gördü. Ne zaman elimizi uzatsak diğer bakanlıklardan da olsa hizmet gördük ve elimiz boş gelmiyor. Alt yapı olsun, üst yapı olsun her konuda gereken önem gösteriliyor.

Emirdag.gen.tr: Haziran'da yapılacak olan genel seçimde partinizden Emirdağlı aday ya da adaylar olabilecek mi? Seçilme şanslarını nasıl görüyorsunuz?
Hüseyin Duran (AKP): Partimizde aday adayı oldukça fazla. Bildiğiniz üzere eski ilçe başkanımızı Av. Abdülkadir Yılmaz aday adaylığını açıkladı. Ondan hariç 4 aday adayımız daha bulunuyor. İsimleri şimdi söylemek istemiyorum. İlerleyen günlerde belli olacak. Bu arkadaşlarımızı sıralamaya koymak için elimizden geleni yapacağız. Siyasette hiçbir şeyin garantisi yoktur. Mücadelemizi vereceğiz. Baki Durmaz'dan bu yana vekilimiz yok; bu dönem bunun için çalışacağız.

Emirdag.gen.tr: Herhangi partiden aday gösterilmesi durumunda bu Emirdağlı vekil adayını destekler misiniz? Artık Emirdağ'ın siyasi anlamda birleşme sırası gelmedi mi?
Hüseyin Duran (AKP): Biz iktidar partisiyiz. Hizmet gelecekse pekala AKP'yle gelir. Biz gibi herkes bunu biliyor. Türkiye gerçeği olduğu gibi AKP gerçeği de vardır. Hizmet AKP'yle gelir. Diğer partiler AKPden sıralamaya adam koyalım diye bir arayışa girerlerse daha faydalı olacaktır. Bunun örneğini Lütfi İhsan Dağ döneminde yaşadık ve başarıya ulaştık. Böyle bir birleşmeyle Emirdağ'ın makus talihini yeneriz.

Emirdag.gen.tr:  Şubat ayı sonunda yapılacak olan Emirdağlılara Gecesi'ne siyasi partiniz davet edildi mi? Bu geceyle ilgili görüşleriniz nelerdir? Emirdağlılar gecesinde Amerika'dan gelen bir bayanın partinizden aday adayı olduğunu açıklayacağı söyleniyor, neler söylemek istersiniz?
Hüseyin Duran (AKP): Geceyle ilgili partim adına da olsa bana bir davetiye gelmedi. Aday adayı olacak olan bayan ile ilgili ise hayırlı olsun deriz, bize başvurusu gelirse de yönetimimizle bunu değerlendiririz.