Emirdağ'da Anketler Havada Uçuyor!

Haberler / Özel Haber

Ülke genelindeki siyasi partiler arasındaki ve büyük illerdeki seçim anketlerine bir yenisi de Emirdağ için geldi. Emirdağ'da yapılan anketler siyasi partilerin gündeminde yer almaya başladı. Emirdağ'da yapıldığı iddia edilen 2 anketten çıkan 2 farklı sonuç anket şirketlerinin neye göre anket sonuçlarını belirlediği merak konusu oldu.

Yapıldığı iddia edilen ilk anket 2 Şubat Pazar günü Emirdağ'da yapıldığı ve bu ankette "kararsız" oyların dağıtımından sonra "Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusuna denek sayısı belli olmadan %45 AK Parti - Cengiz Pala, %28 CHP Mehmet Pala, %24 MHP - Uğur Serdar Kargın ve %2 Saadet Partisi- Ahmet Alkan olarak belirlendi.

Bu anketin açıklanmasının ardından 24 saat geçmeden Afyonkarahisar basınında yeni bir anket yapıldığı iddia edildi. Afyonkarahisar'ın dört büyük ilçesinde yapılan anket sonuçlarına göre Dinar, Sandıklı, Bolvadin ve Emirdağ Belediyelerini Milliyetçi Hareket Partisi'nin adaylarının belediye başkanı olacağı bilgisi anketten çıkan sonuçlar arasında yer aldı.

Denek sayısının belli olmadığı yapıldığı iddia edilen ikinci ankette ise %36 MHP-Uğur Serdar Kargın, %32 Ak Parti-Cengiz Pala, %30 CHP-Mehmet Pala %2 Saadet Partisi Ahmet Alkan olarak belirlendi.

Anket sonuçlarından birincisi Ak Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı'na ait sosyal paylaşım adresinden partililere duyurulurken; bu durum karşısında kendini favori göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne cevap vereceği merakla bekleniyor.