Emirdağ'ın Eksiği Bir Kültür Evi

Köşe Yazıları / Volkan Yıldırım

Emirdağ Kültürü gerçekten de yaşatılması ve gelecek nesillere anlatılıp, aktarılması gereken zengin bir kültürdür. Bu kültürün en güzel biçimde yaşatılması adına farklı projeler de hayata geçirilmelidir.

Emirdağ’a son ziyaretimde gerçekten de eksikliğini hissettiğim bir takım görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Emirdağ kültürünü ve zengin mutfağını tanıtmak, Emirdağ’ı bir “Kültür Turizmi” haline getirebilecek bir hizmet binasının olmamasının beni üzdüğünü söylemeliyim.

Yurt dışından ve ülkemizin diğer şehirlerinden gelen konukların kalabileceği yöresel motiflerle donatılmış bir misafirhane, leziz yemeklerimizi tadabilecekleri bir lokanta, türkülerimizi dinleyebilecekleri bir müzik evi ve kültürümüze ait bilgi edinebilecekleri bir müzenin de yer alacağı “Kültür Evi” Projesi tasarlanarak hayata geçirilmelidir.
Uzun yıllardır Eskişehir’deyaşayan ve şehirdeki değişiklikleri bizzat yaşayarak takip eden biriolarak bu tür projelere halk tarafından sahip çıkıldığınısöyleyebilirim. Özellikle Odunpazarı Evleri ve tarihi Atlıhan Çarşısıolarak adlandırılan bölgeyi gezip görenlerin söylediklerimi daha iyianlayabileceklerini düşünüyorum.

Emirdağ’da böyle bir projenin hayata geçirilmesinde Belçika’da faaliyetgösteren “EYAD” lokomotif görevini üstlenebilir. Çünkü bu projesürecini en iyi şekilde yönetebilecek kabiliyete ve bilgi birikiminesahiptir.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin de destekleri alınarak, plan veprojelerin hazırlanarak yürürlüğe girmesi hiç de zor değildir. Yeter kibiz isteyelim. Emirdağ için olmayacak hiçbir iş yoktur…M.Volkan Yıldırım