Emirdağ'ın Eksiği Bir Kültür Evi

Köşe Yazıları / Volkan Yıldırım

Emirdağ'ın Eksiği Bir Kültür Evi

Emirdağ Kültürü gerçekten de yaşatılması ve gelecek nesillere anlatılıp, aktarılması gereken zengin bir kültürdür. Bu kültürün en güzel biçimde yaşatılması adına farklı projeler de hayata geçirilmelidir.

Emirdağ’a son ziyaretimde gerçekten de eksikliğini hissettiğim bir takım görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Emirdağ kültürünü ve zengin mutfağını tanıtmak, Emirdağ’ı bir “Kültür Turizmi” haline getirebilecek bir hizmet binasının olmamasının beni üzdüğünü söylemeliyim.

Yurt dışından ve ülkemizin diğer şehirlerinden gelen konukların kalabileceği yöresel motiflerle donatılmış bir misafirhane, leziz yemeklerimizi tadabilecekleri bir lokanta, türkülerimizi dinleyebilecekleri bir müzik evi ve kültürümüze ait bilgi edinebilecekleri bir müzenin de yer alacağı “Kültür Evi” Projesi tasarlanarak hayata geçirilmelidir.
Uzun yıllardır Eskişehir’deyaşayan ve şehirdeki değişiklikleri bizzat yaşayarak takip eden biriolarak bu tür projelere halk tarafından sahip çıkıldığınısöyleyebilirim. Özellikle Odunpazarı Evleri ve tarihi Atlıhan Çarşısıolarak adlandırılan bölgeyi gezip görenlerin söylediklerimi daha iyianlayabileceklerini düşünüyorum.

Emirdağ’da böyle bir projenin hayata geçirilmesinde Belçika’da faaliyetgösteren “EYAD” lokomotif görevini üstlenebilir. Çünkü bu projesürecini en iyi şekilde yönetebilecek kabiliyete ve bilgi birikiminesahiptir.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin de destekleri alınarak, plan veprojelerin hazırlanarak yürürlüğe girmesi hiç de zor değildir. Yeter kibiz isteyelim. Emirdağ için olmayacak hiçbir iş yoktur…M.Volkan Yıldırım

  • Okunma: 3822

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • vatan tunceli

    yaw eskisehirden ne destegi alacan eskisehiremi bagli emirdag hadi isine bak

  • faki edeer

    ah..volkacigim bunu yillardir söyleyip duruyoruz fikrimiz uyan ne belediye baskani nede arkamizdan desdeklen kitle bula bildik bizlerde son kusagiz bizden sonrada yipilacagini hic sanmiyorum köklü emirdag kültürü kiyip olup gidecek duyarliligin cok sagol sevgili volkan esen kal

  • Mehmet SAYIN

    Çok güzel bir konuya temas etmiş sevgili yazarımız. Ben İzmir'den Emirdağ'a ziyarete geldiğimde arabaşı yutacak, yöresel lezzetlerimizi tadacak, türkülerimizi dinleyecek bir mekanı hep arzulamışımdır.
    İşte buyrun size proje. Eskişehir'de yapılamayanı başarın ve Emirdağımıza Kültür Evini kazandırın.

  • Rabia Barış

    Emirdağ'ımızın böylesine, zarif ve şık görünümlü bir kültür evine sahip olması, bizleri çok çok sevindirdi. bu güzel mekanda kültürümüzün dolu dolu yaşanması ümidiyle. emeği geçenleri tebrik ve takdir ediyorum. hayırlı uğurlu olsun. saygımla.

  • M.Edeer

    Sayin volvan yildirima boylesine onemli bir konuya temas ettigi icin tesekkür ederim,zaman zaman ben bu konuyu cesitli meclislerde arkadas ortamlarinda dile getirdim ama malesef cok ilgi gormedi su an emirdag eski su deposuna yakin küme evlerinin yan tarafina sesiz sedasiz bir bir park insa ediyoruz belediyenin ve bir kac vatandasin yardimi sayesinde bitmek üzere bu yaz insaalah acilisini yapacagiz bize maliyeti 25 bin avro civarinda olacak bunun bir kismini hollandada bulunan aliihsan unal arkadasim hollandadan bir fondan karsiladi yani oyun grubunun ücretini gerisi tamamen sayin l.ihsan dag ekibi ve bizim emegimiz burada ceylan morcaninda cok yardimini gorduk kendisine tesekkur ederiz.Emirdagimiza neden bir kültür evi olmasin yoresel yemeklerin tadina varildigi hafta sonlari yoresel sanatcilarin sahne aldigi sira geceleri seklinde turkiyemizin bir cok sehirinde kazasinda hatta beldelerinin bir cogunda bile var boyle kultur evleri,emirdagimizi tanitan türkce,ingilizce,fransizca,flamanca,almanca brosürler yer almis olsa fenami olur gelen konuklara minyatür topak evler hediye edilir veya satila bilir benim gibi yillardir yurt disinda yasayan 110 bin civarinda emirdagli var bunun birde turkiyemizin icinde emirdag hasreti ceken yüzbinlerce vatandasimiz var yazin geldiklerinde kültür evimizde bir dolgulu kofte yeseler bir koyun yogurdundan ayran icseler vatan hasretleri bir anda sona ermezmi emirdag a bir misafirimiz gelse inan goturecek yere sasirip kaliyoruz .Eski topsahasinin karsi tarafinda bir arsa var baskanla bir zaman dusunmustuk sahipleri razi olmamisti,bir cok altarnatif yer buluna bilir yererki niyet olsunbeypazar ankaranin pazari olmus ben uc defa gittim yemekleri bizimkinden farkli degil hafta sonlari ankaranin yuzde onu sanki beypazara gelmis tatil yapiyor emirdag neden olmasin,haydi elele verip su isi bitirelim.Yaylada senlik konusu da unutmayalim rahmetli muhterem davram abimiz baslatmisti ama omrü yetmedi emirdagimizda yokmu bir yorük beyi olacak kisi hep birlikte elele güzel günlere emirdagimiz buna layik oldugunu düsünüyorum.Saygilar