Öne Çıkanlar bu hafta
-
Türkiye'nin En İyi Güzellik Merkezi Emirdağ'da! (25.06.2022)
-
15. Emirdağ Gurbetçi Festivali Programı Belli Oldu (24.06.2022)
-
Çatallı Köyünde Kenevir Yakalandı (25.06.2022)
-
Gurbetçilerin Evlerine Giren Hırsızlar Yakalandı (22.06.2022)
-
Emirdağ İlçe Emniyet Müdürü Yanık, Gurbetçileri Uyardı (26.06.2022)
Emirdağ
Emirdağ'a Ulaşım
İlçemiz Ankara - İzmir, Bursa - Konya, Ankara -Antalya ve İstanbul- Konya kilit noktasındadır.İlçeden Türkiyenin bir çok yerine ulaşmak mümkündür. Yaz aylarında eskiden Yurt dışında…
- 21.06.2015
- Emirdağ
- Emirdağ
- Yorumlar (0)
Emirdağ Manileri
Kar yağar kepek gibi Yarim var ipek gibi Sarılalım yatalım Ürsünler köpek gibi Emirdağı goyağında gar yatar Güzeller kendini yüksekten satar Pek okadar mağrurlanma sevdiğim Girmiş goynuna…
- 21.06.2015
- Emirdağ
- Kültür
- Yorumlar (0)
Emirdağ Yumurtalı Pidesi
Malzemeler: 1- Mayasız pide hamuru 2- Tere yağı veya Margarin (1/2 Margarin paketi miktarında) YAPILIŞI : Pide hamuru pide şeklinde incecik açılır ve fırına sürülür. Hamur hafif sertleşince…
- 21.06.2015
- Emirdağ
- Yemekleri
- Yorumlar (1)
Emirdağ Doğal Coğrafyası ve İklimi
Doğal coğrafya konuları, coğrafya sistematiği içerisinde birinci ana grubu oluşturmaktadır. Coğrafyanın tanımında da bahsettiğimiz gibi insanla doğal ortam arasında sürekli bir etkileşim…
- 21.06.2015
- Emirdağ
- Emirdağ
- Yorumlar (0)
Emirdağ'da Abdal Geleneği
Abdâl geleneğinin doğru anlaşılması için, halk arasında değişik anlamların yüklendiği abdâl kelimesinin üzerinde özellikle durmak gerekiyor. Çünkü, abdâl geleneğine mensup tüm sanatçıların…
- 21.06.2015
- Emirdağ
- Kültür
- Yorumlar (1)
Coğrafi Konum
Coğrafi Durumu İlçemiz Ege Bölgesinin kuzeydoğusunda yer alır. İlçenin yüzölçümü 2.213 km²’ dir. Afyonkarahisar' a 70 km, Eskişehir' e 110 km, İzmir' e 397 km, Ankara' ya 186 km ve Konya'…
- 21.06.2015
- Emirdağ
- Emirdağ
- Yorumlar (0)
Arabaşı
Malzemeler: Tavuk ve kuzu kolu 4 litre su Yağ, tuz, pirinç 2 çorba kaşığı un Domates ve biber salçası Yapılışı: Tavuk ve kuzu kolu çukur ve büyük bir tencereye dört litre su ile birlikte…
- 21.06.2015
- Emirdağ
- Yemekleri
- Yorumlar (1)
Emirdağ Güveci
MALZEMELER 1 kg. kuşbaşı et 5-6 adet patlıcan yeşilbiber domates sarımsak tuz YAPILIŞI Kuşbaşı et toprak tencerenin içine konularak fırına verilir. Et kavrulduktan sonra toprak tencerenin…
- 21.06.2015
- Emirdağ
- Yemekleri
- Yorumlar (1)
Emirdağ Yemek Kültürü
TARHANA ÇORBASI(Türkmen Tarhanası): Emirdağı'nda çok tüketilen bir çorba türüdür. Un, tuz, su ye süzme yoğurt(tercihen deride bekletilmiş yoğurt) yoğrularak iki gece mayalanır. Lokmalar…
- 21.06.2015
- Emirdağ
- Yemekleri
- Yorumlar (1)
Mercimekli Bükme
MERCİMEKLİ BÜKME 1- 1/2 kg haşlanmış yeşil mercimek. 2- 125 gram eritilmiş margarin. 3- 1 su bardağı sıvı yağ 4- 1 kg un, 200 gr çekşlmiş haşhaş 5- su, yeteri kadar tuz. YAPILIŞI :…
- 21.06.2015
- Emirdağ
- Yemekleri
- Yorumlar (0)
Son Yorumlar
-
Başsağlığı - Eyüp Malak
[Kürşat Şenel ] Allah cc rahmet eylesin. Evlatlarına ve sevenlerine sabır versin. Mekanı cennet olsun
-
Başsağlığı - Eyüp Malak
[murat YILMAZ] Allah Rahmet Eylesin.Rabbim geride kalanlarına Sabır-ı Cemil ihsan eylesin.
-
Gazeteci-Yazar Alper Aksoy
[alp kılıç] Alper Abi fikirlerin düşüncelerin duruşun bizlere her zaman örnek oldu sağlıklı günler dilerim
-
Gazeteci-Yazar Alper Aksoy
[Zulfu cinar.] Sevgili enistecigim.basarilarinin devamini dilerim.
-
Emirdağ Yılkılarına Yem Götürdüler
[Mocca] Hani atlar için barınak yapılmıştı?