Eski Başkan Güler: "Hodri Meydan"

Haberler / Özel Haber

AKP Emirdağ İlçe Başkanı Abdülkadir Yılmaz’ın Emirdağ Eski belediye başkanı İsmet Güler hakkındaki iddialarına Güler’den zehir zemberek açıklama geldi. Güler, Yılmaz’a “Sakallı ağabeylerinin tavsiyelerini artık bırak, geçmişe değil geleceğe bak” tavsiyesinde bulundu. İşte İsmet Güler’in açıklaması:
Değerli hemşerilerim. Bu günlerde ekonomik sıkıntılar ile boğuşurken, bir de ilçemizi 5 yıl süreyle idare edecek yerel yöneticilerimizin seçimi ile ilgileniyorsunuz. Seçilecek olan yöneticilerin projeleri ile ilgilenmemiz gerekirken, hakkımda hiç hak etmediğim ithamlarda bulunan; Ak Parti İlçe başkanı sayın A.Kadir Yılmaz, İsmet Güler dönemini Fetret dönemine benzetmesi ile ilgili cevaplarımı sunuyorum.

Benim Belediye başkanlığı yapmış olduğum 1994–2004 yılları arasındaki hizmetlerim ile ilgili en son konuşacaklardan birisi kendisidir. Çünkü bu zaman dilimi içinde kendisi Emirdağ’da yaşamamış olup, ilçemizin ne halden ne hale geldiğini bilmesi mümkün değildir. Kendisinin bu döneme ilişkin yorum yapabilmesi için,orada yaşaması ve sorunları bilmesi gerekir.

Hizmet ettiğim 1994–2004 yılı dönemi fetret dönemi değil, belediyemizin hizmetlerde şahlanış dönemidir.
Bu yıllar arasında;
1-)Emirdağ ilçemizin %80 altyapı sorunu çözülmüştür.
2-)Asfaltı tamamlanan sokak ve caddelerin tümüne asfalt atılmıştır.

Bu gün üzerinde rahatlıkla yürüdüğünüz tüm cadde ve sokaklardakiasfaltlar, İsmet Güler’in eseridir. Atmış olduğum asfaltların bırakınıztamirini
Asfalt şantiyesini çalışmaz hale getirdiniz. Adayınız Cengiz Pala’nınseçim bildirgesine bakınız. Kendisi orada “atıl haldeki asfaltşantiyesini işler hale getireceğini” vaad etmektedir. Asfalt şantiyesiçalışmış olsaydı, Sayın adayınız böyle bir vaatte bulunmazdı.

3-)Atatürk Kültür Parkı ile Haarlem Emirdağlılar parkını siz miyaptırdınız? Yapmış olduğunuz bir tek park, çocuk bahçesi varsagösteriniz.

4-)Belediye binasını ve eklentileri olan çarşının ve Cumhuriyet çarşısının bir benzerini yaptınızsa gösteriniz?
5-)Uzun çarşının benzeri bir çarşıyı düzenlediniz ise gösteriniz?
6-)Emirdağ ilçesi susuzluktan kırılırken, İller Bankası’nın 4 trilyonistediği su kuyuları ve eklentilerini 130 milyara yaptınızsa söyleyiniz?
7-)Bırakmış olduğumuz borç 2,5 trilyon değildir. Sadece 850 milyarolup, o anda tahsil edilmesi gereken 1,5 trilyon su alacağı bıraktım. Odönemde Ak partili olan komşu belediyelerin tümü 10 trilyonun üzerindeborç devretmiştir.
8-)Cahil bir vatandaş söylese üzülsem ama bir Avukatın”
Emirdağ belediye meclisi kararı ile şahıstan borç alınarak, kömürdağıtıldığı yönündeki iddiası tamamen yalandır. Bu konuda size ispathakkı tanıyorum. Hangi şahıstan borç para alınmışsa, ispat edin.Dediğiniz her şeyi kabul edeceğim; ama ispat edemezseniz kendinizimüfteri olarak kabul edecek
misiniz? Hodri meydan.

9-)Hiçbir zaman TOKİ ile ilgili karalama yapmadım. Bu binalarınyapılmayacağı yönünde beyanda bulunmadım. Yapılan her güzel şeyEmirdağ’a yapılmakta olup, kimse sırtında götürecek değildir.
10-)Borcunuzun olmayıp Kasanızda 500 milyar para olduğunusöylüyorsunuz.bunun açıklamasını görevinin sonunda sayın Başkanyapabilir.
Ancak Emirdağ gazetesinin 24.2.2009 tarihli sayısındaki açıklamanızda“Emirdağ belediyesinin her ay 150.000 ytl. Açık verdiğinisöylüyorsunuz. Bunun hangisi doğrudur?
11-)Mademki bu kadar çok çalıştın Emirdağ belediyesine, karşılıksızmaliye bakanlığından ne kadar yardım ettirdiniz” Bunu açıklar mısınız?

12-)Belediye ile hiçbir ilgisi olmayan Emirdağlıların tümünün katkısıile yapılan huzurevi ile ilgili açıklamalarınız bizi gerçektenüzmüştür. Çünkü dernek yönetim kurulundaki arkadaşlarla 15 yıldırfedakarca çalıştığımız, açılışından gurur ve övünç duyduğumuzhuzurevinin çürük olduğu tamamen yalandır. Çünkü bizim inşaatınıyaptığımız yıllarda ilçemiz 3.derecede deprem bölgesi iken Yalovadepremi sonrasında 2.dereceye alınmıştır. Tüm plan ve projeler bunagöre yapılmıştır. Daha sonra deprem yönetmeliğinin yürürlüğe girmesisonrasında, bakanlıkça güçlendirilme istenmiştir. Bu konuda Anadoluüniversitesinden 5 kişilik öğretim üyesi getirtilerek incelemeyaptırılmış, binanın kesinlikle hiçbir şekilde çürük olmayıp, kullanımauygun olduğu belirlenmiştir. İsterseniz huzurevi dosyamızda bununraporunu görebilirsiniz.

Huzurevinin devrine Ankara’ya gitmediğim yönündeki iddianız kesinlikleyalandır. Sosyal hizmetler genel müdürü ile devir protokolünü Ankara’daben yaptım. İsterseniz protokolün suretini gönderebilirim. İstersenizAnkara’ya beraber gittiğimiz Avukat Ahmet Şahbaz’a sorabilirsiniz?

13-)Bu kadar şeyi madem biliyorsunuz. Halkımızın da bilmeye hakkıolmasından dolayı; yapılmakta olan Otogar’ın Afyon çevre bağlantısınınolup olmadığını biliyor musunuz? Çevre yolu bağlantısı yoksa Afyon’agiden ve Afyon’dan gelip Eskişehir’e gidecek araçları nereden Otogaraulaştıracaksınız? Afyon ve Eskişehir’e gidecek yolcuların bu durumdaotogar yerine şehir içini
Kullanacaklarını biliyor musunuz? Ayrıca bu otogar inşaatı bildiğimizkadarı ile iller bankası parası ile yapılmaktadır. Faizleri ilebirlikte ödenmesi gereken borç miktarını açıklar mısınız? Çünküseçilecek olan belediye başkanı arkadaşımız hangi partiden olursaolsun, ne kadar borcun ödeneceğini bilsin ve ilerde ödenmesi gerekenmaaşları, kesintiler nedeni ile nasıl ödeyeceğini düşünsün.
Sayın Yılmaz; Bir tek Emirdağ var. Biz şurada yaşıyorsak, yaşayacaksakhepimizin sahip çıkması gerekir. Bu ilçeye bir çivi çakanı alkışlamamızgerekir. Karalamakla hiçbir yere varamızsınız? Mademki İsmet Gülerdevri fetret dönemiydi, tek tek seçime girmeyerek 5 parti niye ittifakyaptınız? Hizmet yapmayan bir kişiye karşı neden ittifak yapmak zorundakaldınız? 5 kişi, bir adamı döver. Teke tek niye çıkamadınız? Böyle birittifak başarılı ise neden bu ittifakınız devam etmedi?

Sayın Yılmaz güneş balçıkla sıvanmaz. Hizmetim süresince elimdengeldiğince özveri ile çalıştım. Bundan dolayı gururluyum ve mutluyum.Hakkımdaki iddialarınızın hepsinin yalan olduğu tek tek ortayaçıkmıştır. Ben Emirdağ’ı seviyorum, Emirdağlı beni seviyor. İftiralarve yalanlar ile beni hiç kimse yıldıramaz. Benim bir ağabey olarak sanatavsiyem “sakallı ağabeylerinin tavsiyelerini artık bırak, geçmişedeğil geleceğe bak. Tüm hemşerilerime sağlık, esenlik, bol kazançlardiliyorum.Saygılarımla. Av. İsmet Güler