Eylül Ayı Portresi: Yılmaz Karaca

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr Eylül Ayı Portresi: Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca.

1953 yılında Emirdağ'da dünyaya gelen Yılmaz Karaca, ilkokulu Atatürk İlkokulu'nda bitirdi. Lise eğitimi sırasında babası Ethem Karaca'nın 1968 yılında kurduğu Milli İrade Gazetesi'nde gazeteciliğe başladı. 1981'de Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'na seçildi. Eylül Ayı Portresi: Yılmaz Karaca - Emirdag.gen.trBu arada Belediye Meclis Üyeliği, Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetimi ile Ticaret Odası Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. 1986'dan bu yana Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nı yürüten Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Vakfı'nın kurucuları arasında yer aldı.

Eylül Ayı Portresi: Yılmaz Karaca - Emirdag.gen.trYılmaz Karaca 90’lı yıllarında  Eskişehir’de kurulan Emirdağlılar Derneği kuruculuğunda görev aldı.  Üç dönem Emirdağlılar Derneği başkanlığını yaptı. Daha sonra derneğin vakfa dönüştürülmesinde görev aldı.

Yılmaz Karaca, halen Türkiye genelinde kurulu bulunan gazeteciler cemiyetlerinin üyesi bulunduğu, merkezi İstanbul’da bulunan Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı'nın Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir. Karaca, Eylül Ayı Portresi: Yılmaz Karaca - Emirdag.gen.trAynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.

Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve basın kartları komisyon üyeliği görevini sürdüren Yılmaz Karaca, çeşitli basın ödüllerinin de sahibidir. Sürekli basın kartı taşıyan Karaca, Eskişehir'de yayınlanan Anadolu Gazetesi'nin kurucusu ve Genel Müdürü'dür. İki çocuk babasıdır.