Nisan Ayı Portresi: Gürbüz Atmaç

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr Nisan Ayı Portresi Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Gürbüz Atmaç.

Atmaç, 15.05.1965 tarihinde Mehmet Atmaç ile Zakire Atmaç’ın (Rahmetli) 4 çocuğunun ikincisi olarak Emirdağ’da dünyaya geldi. Çocukluk yılları Emirdağ İncili Mahallesi’ndeki kerpiçten evlerinde geçti.
İlkokulu Mithatpaşa İlkokulu'nda okudu. İlkokula beyaz yaka siyah önlükle giderken, en güzel yılları olarak belirttiği yıllarını şu şekilde anlattı:” Öğretmenim Yusuf Kınık’ı, arkadaşlarımı, 5 yılımın bütün güzel anılarını çok değerli hazinem gibi saklıyor ve ne zaman Emirdağ’a gitsem okulumu uzaktan da olsa görmek için zaman ayırıyorum.

İlkokulda başarılı bir öğrenciydim, bunu öğretmenimin bana ilgisinden de anlayabiliyordum. İlkokulu bitirdikten sonra öğretmenimin ve ailemin desteğiyle devlet parasız yatılı okul sınavlarına katıldım. Sınav sonucun da İstanbul Vefa Lisesi’nde parasız yatılı öğrenci olarak eğitim alma hakkı kazandım. Bu sınav hayatımdaki önemli kırılma noktalarındandır. İstanbul Vefa Lisesi'ne giderken Emirdağ ve ailem geride kalıyordu. Ortaokulu Vefada, liseyi Afyon lisesinde bitirdikten sonra 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesine başladım ve 1987 yılında mezun oldum.
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünde sözleşmeli personel olarak 1988 yılında çalışmaya başladım. 1990-1991 yıllarında askerlik görevimi, Isparta-Eğirdir dağ komando okulunda asteğmen öğrenci, Kayseri hava indirme tugayı paraşütçü komando bölüğünde de asteğmen olarak tamamladım.1992 yılında Orman Genel Müdürlüğünün açmış olduğu personel sınavını kazanarak Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünde çalışmaya başladım.”

Bulunduğu görevler;
Orman kadastro komisyonu ormancı üyeliği,
Mihalıçcık orman işletme müdürlüğünde işletme şefliği,
Orman kadastro komisyonu ormancı üyeliği,
Eskişehir orman işletme müdürlüğünde Kalabak orman işletme şefliği,
Eskişehir orman işletme müdürlüğünde İnönü orman işletme şefliği,
Eskişehir orman işletme müdür yardımcılığı,
Ağaçlandırma ve Silvikültür şube Müdürlüğü (Halen bulunduğum görevi).

Birçok mesleki eğitim ve seminerlere katıldı, TRT’nin ‘Dev Kanatlar’ adlı belgesel projesinde yer aldı, sertifikalar aldı. 16 yıldır Dilek Atmaç ile evli ve tüm Emirdağlı hemşerilerime saygılarımı sunarım,dedi. Hazırlayan: Ertuğrul Altınel-Eskişehir