Ocak Ayı Portresi: Prof. Dr. Öner Çetin

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr 2011 yılı Ocak Ayı Portresi Dicle üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Öner Çetin.

1962 yılında Emirdağ’a bağlı Davulga kasabasında dünyaya gelen Öner Çetin ilkokul ve ortaokulu Davulga’da bitirdikten sonra, 1979 yılında Afyon Lisesi’nden mezun olmuştur. Aynı yıl Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini kazanmış ve 1983 yılında Toprak Bölümü’nü bitirmiştir. 1984 yılı başında Bingöl Mülga Topraksu Ekip Başmühendisliğinde işe Ocak Ayı Portresi: Prof. Dr. Öner Çetin - Emirdag.gen.trbaşlayarak 1984-1988 yılları arasında yaklaşık 5 yıl küçük sulama projeleri yapım ve kontrollük görevinde bulunmuştur. 1988-1996 yılları arasında (8 yıl) Şanlıurfa Köy Hizmetleri Araştırma Enstitüsü Toprak Fiziği ve Sulama Bölümünde GAP Bölgesi’nde sulama araştırmaları konusunda çalışarak araştırma projeleri yürütmüştür.

Ocak Ayı Portresi: Prof. Dr. Öner Çetin - Emirdag.gen.trBu arada 1986 yılında Çukurova Üniversitesi’nde Yüksek Lisans (Master), 1993 yılında ise Doktorasını tamamlamıştır. 1996-1997 yılları arasında 1 yıl Menemen-İzmir’de Uluslarası Tarımsal Hidroloji Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde Kurs koordinatörü ve araştırmacı olarak çalışmış, 1997-2006 yılları arasında Eskişehir Köy Hizmetleri Araştırma Enstitüsü Su Yönetimi Bölümü’nde sulama konusunda araştırma projeleri yürütmüş ve bölüm başkanı olarak görev yapmıştır.

Ocak Ayı Portresi: Prof. Dr. Öner Çetin - Emirdag.gen.trYurt içinde katıldığı çeşitli kurs ve eğitimlerin yanında, 1995 yılında 4 ay süre ile Avustralya, 1997 yılında 2 ay süre ile İsrail, 1998 yılında 5 ay süre ile Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışma konusu ile ilgili eğitimlere katılmış, bunun yanında kısa süreli olarak değişik tarihlerde kurs, seminer, sempozyum  ve konferanslar olmak üzere, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Mısır, Bulgaristan Polonya,  İspanya, Kıbrıs ve Malezya’da bulunmuştur.

2005 yılında Doçent olduktan sonra 2006 yılında Dicle Üniversitesi (Diyarbakır) Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümüne öğretim üyesi olarak atanmıştır.  Aynı üniversitede 2010 yılında Profesör olmuştur. Halen, 2 yıldır Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Üniversite Senatosunda seçilmiş üye olarak görev yapmaktadır.  Eğitim öğretim yanında konusunda araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.  Kamu yararına çalışan çeşitli oda ve derneklerin üyesidir. 

Çetin hem Davulga hem de Emirdağ’dan bağını koparmamıştır. Kendisi evli olup 2 kız, 1 erkek çocuğu babasıdır.