Pala: "Kaldırım Taşı Boyamaya Hizmet Diyorlar"

Haberler / Özel Haber

Emirdağlı siyasi temsilciler www.emirdag.gen.tr'de Emirdağ'ın son aylardaki genel değerlendirmesine devam ediyor. Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ İlçe Başkanı Mehmet Pala görüşlerini paylaşırken, Emirdağ'ın yatırım almadığından dile getiren Pala, Emirdağ'da siyasi anlamda birleşme olursa bunun CHP çatısı altında olmasına açık olduklarını ifade etti. İşte o röportaj:

Emirdag.gen.tr: Son yıllarda Emirdağ'daki nüfus giderek nüfus azalıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Emirdağ'ın en büyük ihtiyacı nedir? Bunun için sizin partiniz ne gibi şeyler yapıyor?

Mehmet Pala(CHP): Emirdağ'da insanlar iş peşinde, ekmek peşinde hayat standartlarını yükseltmek istiyor. Bu göçü önlemek için bedavadan 'Emirdağ Sevdalısıyım' demekle olmuyor. Bunu deyince Emirdağ gelişmez. Emirdağ'ın gelişmesi adına bir araya gelip hareket etmek lazım. Bu hareketi de biz hayvancılık alanında sürdüreceğiz. Emirdağ'da büyük bir yatırımla çalışmalarımıza başladık ve Emirdağ'da geç kalınmış bir projeye başladık. Bunun için destek görmek isteriz elbette. Emirdağ'da müteşebbis bir grup oluşturduk ve yüzlerce Emirdağlının ekmek yiyeceği binlerce vatandaşımızın da dolaylı yoldan bundan faydalanacak.

Emirdag.gen.tr: İktidar partisi Emirdağ'a gereken önemi gösteriyor mu?
Mehmet Pala(CHP): Emirdağ'a gereken önem verilseydi; göç alan bir yer olurdu. Toplum olarak birbirimizi kandırmayalım. Elle tutulur, gözle görülür yatırım var mı? Kaldırım taşı boyamakla, sıcak asfalt şantiyesi olmasına rağmen uydurma bir yol yapmakla hizmet olmaz. Hizmet, alt yapıyı tamamlayarak asfaltını adam akıllı atarak olur.

Emirdag.gen.tr: Haziran'da yapılacak olan genel seçimde partinizden Emirdağlı aday ya da adaylar olabilecek mi? Seçilme şanslarını nasıl görüyorsunuz?
Mehmet Pala(CHP): Bekir Kasap, partimize müracaat eden tek isim. Ön seçim olursa Afyonkarahisar'ın diğer ilçelerinde de desteğin olacağına ön sıralarda bir yerlerde olacağına inanıyoruz. Emirdağ İlçe Başkanlığı olarak adayımızın arkasında dik duracağız.

Emirdag.gen.tr: Herhangi partiden aday gösterilmesi durumunda bu Emirdağlı vekil adayını destekler misiniz? Artık Emirdağ'ın siyasi anlamda birleşme sırası gelmedi mi?
Mehmet Pala(CHP): Emirdağ siyasi anlamda birleşme derken; bizler başka partinin, kişinin, kurumun maiyetine girecek bir parti değiliz. Emirdağ'da böyle bir niyet varsa CHP bayrağı altında olabilir. Bizim otağımız herkese açık, CHP'de birleşelim.

Emirdag.gen.tr:  Şubat ayı sonunda yapılacak olan Emirdağlılara Gecesi'ne siyasi partiniz davet edildi mi? Bu geceyle ilgili görüşleriniz nelerdir?
Mehmet Pala(CHP): Sadece partimiz adına iki kişilik davetiye gönderildi. Örgütümüzle görüşmeden net bir karar vermeyeceğiz. Geçen yıl yapılan ne kadar yararlı olduysa; bu da ondan farklı olmayacaktır.