Türk Solunun Ters Düşüşü ve Ergenekon

Köşe Yazıları / Timuçin

Vay efendim, İlhan Selçuk mu darbe yapacakmış? Vay efendim,öğretim görevlileri, rektörler nasıl terör örgütü üyesi olabilirmiş? Vay efendim, bu silahlarla mı darbe yapılacakmış? Vay efendim, onursal başsavcının evi nasıl aranabilirmiş? Türkiye’de kahraman bir savcının cesurca açtığı bu davayı düne kadar bir kısım medya ve ulusalcı tayfalar böyle hafife alarak yaşadı. Dün ne oldu peki? Gözaltına alınan bazı şüphelilerin evlerinden çıkan krokilere dayanılarak yapılan aramalarda yer altından cephanelikler çıkmaya başladı. Bu cephanelikler ordunun envanterine kayıtlı suikast silahları , el bombaları, bomba yapımında kullanılan malzemeler, lav silahları... Peki ne olacaktı bu silahlar, bu kahramanlar (Ergeneokon tayfası) PKK ile mücadelede kullanılmayacaktı herhalde. Ben söyleyeyim o halde ; kardeşin kardeşi kırması için kullanacaklardı.

Benim aklımın almadığı esas nokta ise şu; yıllardır bu oluşumlardan en çok canıi yanan sol (faili meçhuller,Sivas, Maraş, Çorum olayları) bu ortaya dökülenlere burun kıvırıyor.Hafife alıyor ,umursamıyor, küçümsüyor, sulandırıyor, başka sebepleredayandırmaya çalışıyor ve yan çiziyor.pes doğrusu, kötü bir sınavveriyorlar.

Sonuç olarak 60 ihtilalini yapanlardan 12 Eylül’ü yapanlardan 12 Mart’ıyapanlardan 28 Şubat’ı yapanlardan hesap soramadığı için Türk halkı bugünlere geldik. Artık şu bir gerçek ki artık hiç bir şey eskisi gibiolmayacak. İhtilaller ve ihtilal bezirganları, ihtilal şakşakçılarınıhalk tarihe gömmektedir. Bakın dokunulmaz insanlara biledokunulabiliyor . Kimse kendini devletin yerine koymasın artık. Kimsekendine durumdan vazife çıkarmaya kalkmasın. Ha bir de orduyıpratılıyor diyorlar; “hadi oradan” her kurum kendini temizliyor vetemizlemelidir de. Kim ki suç işlemiştir adalet önüne çıkacaktır. Artıkhukuk devleti olacağız ve bu yukarıdan başlayacak.

Saygı ve Sevgilerimle