Emirdağ Yumurtalı Pidesi

Emirdağ / Yemekleri

Malzemeler:
1- Mayasız pide hamuru
2- Tere yağı veya Margarin (1/2 Margarin paketi miktarında)

YAPILIŞI :
Pide hamuru pide şeklinde incecik açılır ve fırına sürülür.
Hamur hafif sertleşince fırından çekilir içine paket margarinlerin yarısı kadar tereyağı konur. Pidenin yüksek kenarları tereyağı sürtülerek ıslatılır tekrar fırına sürülür.
İçindeki tereyağı erir ve pide pişmeye başlar. Pide pişince tekrar fırından çekilir.
İçine 2 veya 3 adet sarıları dağıtılmadan yumurta kırılır. Tekrar fırına sürülür.
Yumurtaların akları beyazlaşır beyazlaşmaz tekrar fırından çekilir ve sıcak sıcak servis yapılır.