Haziran 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2018 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2018 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Haziran 2018

05.06.2018 Salı günü Emirdağ Belediyesi Zabıta Amirliği ekiplerince ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bir araya gelerek Emirdağ giriş çıkışlarında genellikle Bolvadin ve Çay ilçelerinden gelen dilencilere yasal işlem yaparak ilçeye girişlerini engellediler.

Avrupa’nın en işlek otobanlarından biri olan Belçika'daki E17’yi kapatıp eğlenen Türklere ait düğün konvoyundaki 6 araca el konuldu, 18 kişiye toplam 40 bin Euro para cezası kesildi. Damat Hasan A., "Gelini almaya 2 saat geç gidildi. Düğünüm mahvoldu" dedi.

Emirdağlı iş adamı Hasan Çekiç, rahmetli babası Mustafa Çekiç hayrına ve anısına Emirdağ'ına‘’12 derslikli okul’’ yaptırdı. Okulun adına, ‘’Mustafa Çekiç Ortaokulu’’ adı verildi. Okulun açılışı; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından törenle açıldı. Törene; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Emirdağ Kaymakamı, Hüseyin Sayın, daire amirleri, Eskişehir'den Emirdağ'a gelen Eskişehirli iş adamı Hasan Çekiç ve yakınları, Eskişehir'den Emirdağ'a gelen davetliler ve Emirdağ halkı katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz İscehisar ilçemize bağlı Seydiler Kasabasında, Emirdağ merkezi ile Emirdağ ilçemize bağlı Gömü Kasabasında ve Bayat ilçemizde Devlet Su İşleri -DSİ- Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü -OGM- ve diğer bakanlıklar tarafından inşa edilecek olan ve tamamlanan 19 adet tesisin temelini attı ve açılışlar gerçekleştirdi.

Programda konuşanlar arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Solak da kürsüye gelerek Emirdağlılara müjdeler verdi. Solak konuşmasında; "Emirdağ'da ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Geçtiğimiz yıl Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'nda eğitime 5 aktif bölümle 1200 öğrenci ile başladık.Şu anda Aşçılık bölümüne 3 öğretim elemanı verdik ve Emirdağ MYO'ya 6.bölüm olarak eğitime başlayacağız. 7. bölüm için de büyükbaş hayvancılık için önemli olan Veteriner ve Laborant Bölümü 3 öğretim üyesi ilanını Yüksek Öğretim Kurulu'na gönderdik. 15 gün içerisinde onay alıp öğrenci almaya başlayacağız."

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Emirdağ'da ulaşım konularında ve Emirdağlı gurbetçilerin Zafer Havalimanına uçuş gerçekleştirilmesi için Başbakan Binali Yıldırım ile görüşme gerçekleştireceğini dile getirdi.

Avrupa’da yaşayan ve AK Parti düşüncesine yakın olan Türkler, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Milletvekilliği genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenleri sandıklara ücretsiz taşımak için çeşitli organizasyonlara girişirken, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı da oy kullanma hakları Avrupa'da olan ancak memleketinde tatilde olan Emirdağlı gurbetçileri ücretsiz olarak Eskişehir Havalimanı'nda bulunan gümrük kapısında oy kullandırmaya götürmeye başladı.

İşte yönetim kurulu;1.Halil Ünal, 2.Gültekin Güven, 3.İsmail Hakkı Gül, 4.Gürdal Abacı, 5.Ayhan Can, 6.İlhan Arslan, 7.Murat Ilgaz, 8.Murat Kahya, 9.Mustafa Polat, 10.Hasan Tunç, 11.Nuh Kıyaklı, 12.Altan Begitter, 13.Alperen Odabaşı, 14.Harun Adıgüzel, 15.Mete Yılmaz. Yayımlanan yönetim kurulu üyeleri arasında Eskişehir Emirdağlılar Vakfı Başkanı Murat Kahya da yer aldı.

Emirdağ'daki engellilerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermenin zorlandıkları ve uygun tuvaletleri bulamamaları, engelli araçlarını şarj edecekleri ve diğer engellilerle bir araya gelebilecekler bir yer bulamamaları üzerine bu eksikliği fark eden EKDAD yönetimi engelliler için bir bina yapmaya karar verdi.

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi Elhan köyünde 32 adet küçükbaş hayvan çalındı. Daha önce aynı kişinin 3 koyunu da çaldığı belirlendi.Çalıntı koyunlar hayvan sahibine teslim edildi.

Afyonkarahisar'da Karayolu ağını genişletiyoruz. Ulaşımda konforu artırıyoruz. Emirdağ ile Davulga arasını kapsayan 64 kilometrelik yol yapım ihalesini bu ay gerçekleştirdik. Yakın zamanda inşaatına başlanacak olan projesinde şehir geçişleri bölünmüş yol olmak üzere toplam 4 adet köprü inşa edilecektir. Yaklaşık 195 milyon Türk Lirasına mal edilecek olan karayolu projesinin 2021 yılına kadar tamamlanması bekleniyor."

Türk Hava Yolları-THY-, bugün Belçika’dan Eskişehir’e gelen 10 bininci yolcusu için bir karşılama töreni düzenledi. Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü içerisinde bulunan Hasan Polatkan Havaalanı’na öğlen saat 12.00’da iniş yapan TUI havayollarına bağlı dış hatlar uçağı ile Eskişehir’e gelen 10 bininci yolcu Selim Kılıçalp’i, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından karanfil ile karşıladı. Tören sırasında uçaktan inen bütün yolculara da apronda çiçek verildi.

Koyun yetiştiricisi Dede Çelik'e Afyonkarahisar ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından 50 küçükbaş hayvan hibe edildiği bildirildi. Birlikten yapılan açıklamada "İlçemizde 06.05.2018 tarihinde meydana gelen sel felaketinde 67 adet küçükbaş hayvanı telef olan yetiştiricimiz Dede Çelik'e, Birliğimiz imkanları ölçüsünde 50 adet küçükbaş hayvan hibe edilmiştir. Tüm üyelerimiz adına yetiştiricimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizin yanında yeni hayvanlarının kendisine hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Birliğimiz, imkanları dahilinde cefakar yetiştiricilerimizin her zaman yanında olmaya devam edecektir." denildi.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim sonuçları 25 Haziran günü sabah saatleri itibariyle netleşti. Emirdağ genelinde kullanılan oyların sayımının tamamlanmasının ardından sonuçlar Yüksek Seçim Kurulu’na gönderildi.

Emirdağ’da kullanılan oyların %62.75’ini Recep Tayyip Erdoğan’a gitti. Erdoğan’ın ardında Muharrem İnce %25.32 oranında oy alırken, Meral Akşener .65 oranında oy alarak en iyi üçüncü oy oranına ulaştı. Diğer adaylara verilen oylar yüzde olarak 1’in altında kaldı. Temel Karamollaoğlu %0.67, Selahattin Demirtaş %0.41 ve son olarak Doğu Perinçek %0.45 oranında oya sahip oldu.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor, teknik direktör Fuat Çapa ile sözleşme imzaladı.

Emirdağlı spor adamı Kaleci antrenörü Tahir Aksoy ile anlaşan Afjet Afyon Spor'da çalışmalara transferlerle başlanacağı öğrenilirken; Tahir hocanın görev yapacak olması Emirdağ'da sevinçle karşılandı.