Emirdağ Külliyesi Hayırlı Olsun

Haberler / Eğitim

Emirdağ Külliyesi Hayırlı Olsun

24 Haziranda gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Miletvekilliği genel seçimleri öncesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Emirdağ'da 5 tesisin ve Emirdağlı hayırsever işadamı Hasan Çekiç tarafından babası Mustafa Çekiç adına yaptırılan okul açılış programı gerçekleştirilmişti.

Programda konuşanlar arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Solak da kürsüye gelerek Emirdağlılara müjdeler verdi. Solak konuşmasında; "Emirdağ'da ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Geçtiğimiz yıl Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'nda eğitime 5 aktif bölümle 1200 öğrenci ile başladık.Şu anda Aşçılık bölümüne 3 öğretim elemanı verdik ve Emirdağ MYO'ya 6.bölüm olarak eğitime başlayacağız. 7. bölüm için de büyükbaş hayvancılık için önemli olan Veteriner ve Laborant Bölümü 3 öğretim üyesi ilanını Yüksek Öğretim Kurulu'na gönderdik. 15 gün içerisinde onay alıp öğrenci almaya başlayacağız."

Dört yıllık üniversite bölümleri içinde açıklamalarda bulunan Solak şunları kaydetti; "Emirdağ Meslek Yüksek Okulu Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve yeni bölümlerle hedefimiz yeni 2400 öğrenci olacaktır. Çalışmalarımız bu yönde gidiyor. Önümüzdeki haftadan itibaren Emirdağ yeni bir kampüse sahip olacaktır. 1 milyon 600 bin TL'lik bir yatırımla alt yapı, üst yapı, büyük onarım çalışmasıyla Sayın Bakanımız ve hazirunun katılımıyla 22 Eylül'de Emirdağ Kampüsü açılacaktır. Emirdağ'a yeni bölümler ve sağlık bilimleriyle ilgili bölümlerle Emirdağ yeni bir görünüme kavuşacaktır." dedi.

  • Okunma: 5777

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • güler misin ağlar mısın?

    bolvadine üçüncü üniversite açılıyor(bolvadin meslek yüksekokulu, bolvadin yüksekokulu ve yeni açılan sağlık bilimleri yüksekokulu) öğrenci sayısı hali hazırda 7 bine dayanmış adamlar bölüm açmaktan bahsediyor.güler misin ağlar mısın?

  • Emirdagli

    Emirdağ için harika bir haber ancak bnm tavsiyem otogar in ilerisine yeni bir kampüs alanı yapılması yonundedir çünkü yeni bölümler açıldıkça yer ihtiyacı doğacak ve zamanla o alan yetersiz olacak
    Emirdağ a güzel bir kampüs yakışır
    Hayırlısı..