18 Mart Bizim için Çok Şey İfade Ediyor

Haberler / Özel Haber

18 Mart Bizim için Çok Şey İfade Ediyor

Bugün tüm yurtta anma etkinlikleri düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü ile ilgili Emirdağ'a dair önemli ayrıntılar gözlere çarpıyor. 2007 yılında www.emirdag.gen.tr tarafından yapılan araştırma sonucu en genç Çanakkale şehidinin bir Emirdağlı olabileceği ortaya kondu. O yıl www.emirdag.gen.tr koordinatörü tarafından kaleme alınan yazıda yer alan "Eğer ki şehit kayıtlarındaki yanlışlıkla yazıldığı aşikar kayıtlar dikkate alınmazsa en genç şehit kaydı olarak Afyon, Emirdağ Ekizce köyünden Satılmışoğulları´ndan Mustafa oğlu Ali görülmektedir." cümlesi önemli ipuçları veriyordu.

Bir diğer önemli ayrıntı ise Melike Tarhan tarafından seslendirilen "Çanakkale nerede Suvermez nerede Suvermez nerede" diyen Macar türküsünden geliyor. Tahran’ın seslendirdiği türkünün sözleri anonim, derleme Ömer Faruk Yaldızkaya’ya, müzikleri ise Fakı Edeer, Melike Tahran ve Osama Abdulrasol ait. Çanakkale Savaşı ve Emirdağ'a dair ayrıntılar, yazılar, türküler haberin devamında…
13 Yaşındaki Çanakkale Şehidimiz...
Çanakkale Türküleri Emirdağ'dan
Macar: Çanakkale Nerde Suvermez Nerde
Macar Bölüm 1: Makine ile Macar'ın Güreşi
Macar Bölüm 2: Macar'ın Askere Gidişi
Macar Bölüm 3: Macar'ın Şehit Oluşu

  • Güncelleme: 17.03.2013 22:08
  • Okunma: 3349

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • doktor ceylan kayalı

    acımasız bu savaşta çarpışanların bir fotoğraflarına bakın.ağlamaktan kendimi tutamadım.Çocuk yaşta kaybettiğimiz atalarımıza allahtan rahmet dilerim.