25 Ülkede Kalp Attıran Vekil A.Adayı

Haberler / Genel 2015

25 Ülkede Kalp Attıran Vekil A.Adayı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili A.Adayı Cengiz Sağlam, Afyonkarahisar’da çalışmalarına devam ediyor. Afyonkarahisar ve Emirdağ’da temaslarda bulunan Cengiz Sağlam, Emirdağ’da halkla buluşma gerçekleştirdi. Sağlam’a memleketi Emirdağ’da her zaman olduğu gibi yine yoğun bir ilgi ve sevgi gösterileri hakimdi.

Gittiği her yerde yoğun bir ilgiyle ve sevgiyle karşılaşan Sağlam’a bir büyük destekte Avrupalı vatandaşlardan geliyor. Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam,Belçikalı iş adamı Ahmet Pala ve vatandaşlarla Emirdağ’da istişareler ve birliktelik amacıyla bir araya gelen KANAL 3 televizyonunun sevilen yüzü ve sunucusu Hamza Top, Avrupalı vatandaşların Cengiz Sağlam’ı ısrarla ve kalpten istediklerine vurgu yaparak; “Avrupa’da görevde olduğumuz süreçte bizler birçok şeyi gördük ve duyduk. Halende duyuyoruz gerek yurtiçinde gerek yurtdışında. Avrupalı vatandaşların tamamı ‘Cengiz Sağlam varsa biz de varız’ diyorlar. Müthiş bir destek var kendisine. Avrupa’da Cengiz Sağlam ismi çok farklı. Halk onun tamamen arkasında. Cengiz Sağlam varsa Emirdağ, Afyonkarahisar sandıkta olacaktır. Tamamen Sağlam’ın arkasında ve destekçisi bir gurbetçi yoğunluğu var. Burada gerek Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz olsun, gerek Avrupalı gurbetçilerimiz olsun tabi bunların yanında sivil toplum kuruluşları da(STK) bulunuyor, işlerin Cengiz Sağlam’dan başka kimseyle ilerleyemeyeceğini söylüyor. Avrupalı vatandaşlar için Cengiz Sağlam Avrupa ile Türkiye, Belçika ile Afyonkarahisar arasında bir köprü konumundadır. Saint-Josse Belediye Başkanı ve Federal Milletvekili sayın Emir Kır beyefendi de Başkent Ankara’da bu konuya değindiler. Avrupa ile Türkiye arasında bir köprüdür Cengiz bey dediler. Kendilerinin Sağlam’a vermiş oldukları destekleri onlarda her fırsatta dile getiriyorlar.

EMİRDAĞ MİLLETVEKİLİNE 20 YILDIR HASRET

Emirdağ’da gerçekleşen halk buluşmasında Cengiz Sağlam’a yoğun ilgi gösteren ve tek tek söz alan vatandaşların dillerinde tek bir söz var: “Bu Emirdağ vekiline 20 yıldır hasret. Artık Cengiz Sağlam ile bu hasret son bulacak. ‘İnşallah bu sefer olacak, Cengiz Sağlam vekil olacak.’ Vatandaşların ortak bir noktada buluştuğu önemli bir nokta var ki Ankara’ya, büyük millet meclisine açılan kapıdır Cengiz Sağlam. Cengiz Sağlam, Emirdağ’da, Afyonkarahisar’da, Avrupa’da her zaman yardım meleği olarak bilinir,kimin ne işi varsa görür ayrım yapmadan. Bizler sonuna kadar onun arkasındayız ve destekçisiyiz. Eşimiz, dostumuz Avrupa’da. Önemli bir destek ağıda yurtdışında. Avrupalı inanıyor ki Cengiz Sağlam Emirdağ,Afyonkarahisar ve Avrupa arasında hem bir köprü hem de faydalı olacak en yararlı kişi. Cengiz Sağlam bu memleketin 30 yıldır 7’sinden 70’ine herkesin hizmetine koşan, çabalayan bir insandır. Şu an da Emirdağ’ımızın ihtiyacı olduğu bir bürokrattır. Kendisinin mecliste bizleri vekil olarak temsil etmesini Yüce Rabbimizden dualarla diliyoruz. Avrupadaki eş ve dostlarımız Cengiz beyden de esinlenerek diyorlar ki, Avrupa’da milletvekilimiz var, bakanımız var, meclis üyelerimiz var fakat kendi vatanımızda bir tane milletvekilimiz yok. Artık buna bir dur deme zamanımız geldi ve çoktan geçti. Cengiz Sağlam bizim mazbatasız vekilimiz senelerdir. Artık bu sefer bunu taçlandırmanın zamanı geldi. Türkiye’nin, Belçika’nın, Almanya’nın, Fransa’nın, Hollanda’nın,Makedonya’nın daha birçok Avrupa ülkesinin Cengiz Sağlam’a ihtiyacı var. Emirdağ’ın Cengiz Sağlam’a ihtiyacı var. Bizim kalbimiz her daim onunla. Avrupa’nın kalbi onunla. Sonuna kadar hem gurbetçi hem de buranın, bu yörenin evlatları olarak bizim çocuğumuz,evladımız olan Cengiz Sağlam’ın destekçisiyiz. İnşallah nasipse hayırlısıysa vekilimizi 7 Haziran’da bağrımıza artık mazbatalı olarak basacağız. Şuna inanın ki Cengiz Sağlam bir vekil olsun, siz Emirdağ’ı, Afyonkarahisar’ı, Avrupa’yı o zaman görün.”

Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam’ın ilçe de halkla bir araya geldiği esnada orada hazır bulunan Avrupa’nın önemli iş adamlarından Ahmet Pala’da, Cengiz Sağlam’ın Avrupa ve Türkiye arasında bir köprü konumunda olduğuna vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:
“Sayın vekilimiz Cengiz Sağlam’ın aday adaylığı süresince ve yürütülen kampanyalar dolayısıyla kendisine her daim destek için yanındayız. Cengiz Sağlam bizim Ankara’daki gururumuz. Bizler bugün Ankara’da, mecliste veya önemli bir kurumda işlerimiz varken oralara başımız dik gidip geliyorsak bunda en önemli pay sayın vekilimiz Cengiz Sağlam’ındır. İnsan odaklı çalışmaları, insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi, hümanist yaklaşımı ve başarılı bürokratik hayatıyla bizlerin her daim gururu olmuş, göğsümüzü ta Avrupalardan kabartmıştır. Cengiz Sağlam varsa işler emin olun hızlı işler. Kendisi tam bir görev adamı, hizmet eridir. 25 yıllık başarılı ve dolu dolu bir bürokratik yaşantısı var. Avrupa’ya da defalarca gelmiş ve oraları, yaşantıyı,işleri iyi bilen bir bürokratımız. Kendisi bir defa olsun ne bir Belçika’ya ne de başka bir Avrupa ülkesine tatil için dinlenme amaçlı dahi gelmeyen bir insanımız. Nerede bir proje orada Cengiz Sağlam, nerede bir çalışma orada Cengiz Sağlam. Bugün bakın Avrupa’da sivil toplum kuruluşlarına (STK) hepsiyle ortak proje ve çalışmaları vardır.

CENGİZ SAĞLAM YIKILMAZ YILMAZ BİR KÖPRÜDÜR BUGÜN
Kendisinin ne kadar faydalı ve hizmet aşkı ile bireye yaklaşan bir insan olduğunu hepimiz biliyoruz. İnsan odaklı işler yapan, devletin sıcak elini vatandaşla birleştiren ve bütünleştiren çalışkan bir milletvekili aday adayımız var bizim. Bizler bu süreçte kendisine destek olmak için yanındayız. Her daim de destekçisiyiz. Yurtiçinin yanısıra yurtdışından da kendisine inanılmaz bir destek var. Emin olun Cengiz Sağlam bu işte varsa bütün Avrupa, Emirdağ sandıktadır ve o sandıklar patlar. 25 ülkede kalp attıran tek vekil adayımız o bizim. Tüm Avrupa bugün onun arasındadır. İnşallah Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin” dedi.
Halkla bir araya gelen ve kısa bir açıklama yapan Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam’da şunları söyledi: “İl başkanlığımıza, il yönetim kurulu üyelerimize, il kadın kollarımız, il gençlik kollarımız, ilçe başkanlarımıza, ilçe yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımızın değerli temsilcilerimizin, yönetim kurulu üyelerimizin, mahalle ve köy temsilcilerimizin büyük bir teveccünü görerek temayülde iyi bir netice aldık. Tabiki bunlar hep arkadaşlarımızın destekleri sayesinde. Bu destekler sonrası belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz destek verdi. Tabi sivil toplum kuruluşlarımızdan (STK)bizim adımıza destek isteyenler oldu. Çünkü biz onlarla hep bürokraside önemli iş birliği ve projeler yaptık. Gönül birliğimiz var bizim herkesle. Siyasette, bürokrasi de onlarla el ele gönül gönüle olduk. Borsa başkanımızı, ticaret ve sanayi odası başkanımızı, gazeteciler cemiyeti başkanımızı, gazeteciler derneği başkanımızı, kendi yöremizdeki STK’ları ziyaretler ediyoruz. Daha kamuoyu yoklamalarımız ve anket çalışmalarımız olacak yakın bir zamanda. Bizim insanımızın hepsinden destekler bekliyoruz. Afyonkarahisar ile sınırlı değil bu iş. Avrupa’da insanlarımız, STK’lar da sağolsun desteklerini bildiriyorlar.Teşekkürlerimizi sunuyoruz canlı yayına katıldık oraya da bağlandılar, mesaj gönderdiler desteklerini bildirdiler. Sağolsunlar yurtiçinden ve yurtdışından halkımızın desteği hep bizlerle. Özellikle yurtdışından önemli mesajlar telefonlar alıyoruz. Canlı yayında bir mesaj geldi bizlere; “25 ülkede kalp attıran tek vekil adayımız” diye. Bizim insanımızın bize verdiği destek bize gurur veriyor. Hollanda'da Göçün 50.Yılı kapsamında konferans vermiştik ve 47 kez Belçika'yı ziyaret etmişiz, insanlar bizi orada iyi tanıyorlar. İnşallah desteklerle birlikte Afyonkarahisar’da bir destana imza atacağız elele gönül birliğiyle. Belçika’dan da bizlere önemli destekler var. Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanımız sayın Osman Mızrak beyefendi ve yönetim kurulu arkadaşlarımız,diğer dernekteki arkadaşlarımız hepsi desteklerini açıkladılar. Sağolsunlar buradan teşekkürlerimi bildiriyorum. Organizasyonlarımız,projelerimiz ve çalışmalarımız hep insan odaklı, insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle hareket ediyoruz. Sonuçta da insanlarımızın bilgisine, bilgi katına, daha değişik yönlenmesine vesile olarak güzel neticeler aldık. Bu da bizleri mutlu ediyor” dedi.

  • Okunma: 2740

Yorumlar (0)Yorum Yap