Ağustos Ayı Portresi: Rukiye Çiğli

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ağustos Ayı Portresi: Rukiye Çiğli

Emirdağlı Rukiye Cigli; Belçika’da 1997’den bu yana rehber öǧretmen ve tercüman olarak, Gent Belediyesi’nde görev aldı ve bu görevine devam etmektedir.

Rukiye Cigli, Emirdağ doğumlu olup, 1971’den beri Belçika’da yaşamaktadır.
Cigli; politikaya da atılarak önemli görevler üstlendi. 2018 Belçika Belediye, ilçe ve il seçimlerinde 11. sıradan aday oldu. Toplam 3.049 tercih oyu elde ederek büyük bir başarı sağladı. Partisi tarafından Ghalemco arenasında yönetim kurulu üyesi olarak atandı

Belçika’da; politika ve dernek çalışmalarına yoğunlaşmıştır. Bir anne olarak çocuklarının eğitimiyle yakından ilgilenmektedir. Kendini sosyal ve kültürel yönden daha da geliştirmek için araştırmalar yapmaktadır.

Rukiye Cigli; eğitimin devam eden bir süreç olduğuna inanmaktadır. Çevresine yararlı bir insan olmaya gayret eden Cigli; dil sorunu yaşayan insanlara, tercüman olarak yardımcı olmaktadır. Belçika’da 1997’den bu yana rehber öǧretmen olarak, Gent Belediyesi’nde görev aldı. Bu görevde çalışmak, tercümanlık yapmak insanlara büyük fayda sağlamaktadır. Çünkü okulda yönetici, öğretmenler ve veliler arasında işbirliği sağlama görevi büyük bir önem taşımaktadır. Cigli; bu alanda oldukça gelişmiş bir yeteneğe sahiptir.

Cigli; politikaya da atılarak önemli görevler üstlendi. 2018 Belçika Belediye, ilçe ve il seçimlerinde 11. sıradan aday oldu. Toplam 3.049 tercih oyu elde ederek büyük bir başarı sağladı. Partisi tarafından Ghalemco arenasında yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Diğer topluluklar için önemli bir figür olarak parti içinde aktif görev almaktadır. Parti aracılığı ile daha da yüksek görevlerde çalışmalar yapmak ve insanlara faydalı olmaya devam amacı taşımaktadır.

Cigli; vzw Ghent Anatolië'nin başkanıdır. Derneğin amacı ise; engelliler ve ailelerine yardımcı olmak üzere kurulmuştur. Bu bakımdan insanların doğru hizmetleri aramalarında yardımcı olmak, engelli aileleri ile mevcut kurumlara eşlik etmek, onları dinlemek, sorunları çözmek Cigli’nin sosyal projeleri arasındadır.

Cigli; Mantelmix projesinin kurucusudur. Mantelmix projesinin sponsorluğunu Belçika’da Gent Belediyesi yapmaktadır. Mantelmix, engelli ve / veya uzun süreli hastalığı olan bir çocuğa bakan bakıcıları bir araya getirmek için toplantılar düzenler.

Çoğunlukla yardım derneklerinde görev almayı, iş birliği yapmayı seven Cigli; insanlara faydalı olmayı, onlarla iç içe faaliyetlerde bulunmayı kendine hayat ilkesi haline getirmiştir.

Ülkesinden gelip, Belçika’da yaşamaya devam eden Cigli, Türkiye’yi, Türk kadınını en iyi bir şekilde temsil etmeye gayret göstermektedir. Türk insanının neler başarabildiğini göstermek için devamlı olarak çalışmalar içerisindedir.

  • Okunma: 1674

Yorumlar (0)Yorum Yap