Bağlıca'ya Hüsnü Can Başer'den Kütüphane

Haberler / Eğitim

Bağlıca'ya Hüsnü Can Başer'den Kütüphane

Emirdağ’da''Türkiye Okuyor'' kampanyası kapsamında Anadolu Üniversitesi EczacılıkFakültesi Farmakognozi Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başertarafından merhum annesi Süheyla ile merhum babası Musa Başer adına Bağlıcaİlköğretim Okulu’nda yaptırılan kütüphane açıldı. Açılışa Emirdağ KaymakamıZekeriya Güney, Emirdağ Belediye Başkanı L.İhsan Dağ, Emirdağ Emniyet Müdürü,Emirdağ Jandarma İlçe Komutanı, Emirdağ Milli Eğitim Müdürü ve davetlilerkatıldı. Açılışkonuşmasını yapan okul Müdürü Yusuf Karakoç, okul hakkında bilgiler verdi. Karakoç yaptırılan kütüphane ile okulun enbüyük eksikliğinin giderildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.Bağlıca'ya Hüsnü Can Başer'den Kütüphane - Emirdag.gen.trAnadoluÜniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Can Başer ise şunları söyledi:''Babam Musa Başer Emirdağ'ın Kolanşam köyü (Başkonak) Arzılı mahallesindedoğmuş ve genç Cumhuriyetimizin sağladığı imkanlarla yatılı olarak İlkokuluEmirdağ'da, Liseyi Afyon, Üniversiteyi Ankara'da tamamlayıp yurdumuzun değişikyörelerinde Hakim, Savcı, Noter olarak hizmet vermiş bir hukuk adamıydı.Kendisini 3 yıl önce 86 yaşında kaybettik. Annem Süheyla Başer ise, Çankırıdoğumlu bir moda öğretmeni idi. Hayatını beni ve iki kardeşimi yetiştirmeyeadayan annemi de geçen yıl kaybettik. Babam da hayatta olsa bu kütüphaneninEmirdağ'ın bir köyüne yapılmasını isterdi. Dilerim bu kütüphaneden yararlanarakyetişen gençlerimiz ülkemizin ve milletimizin geleceğinin umudu ve teminatıolurlar. Kütüphanenin açılmasına destek veren eşime, kardeşlerime, Nejat İşcanve emeği geçen herkese teşekkür ederim.'' Konuşmaların ardından kütüphaneninaçılışı yapıldı.Törensonunda Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Farmakognozi Ana bilim DalıBaşkanı Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer'eEmirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney tarafından günün anısına plaket verilirken;Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Farmakognozi Ana bilim Dalı BaşkanıProf. Dr. K. Hüsnü Can Başer ve eşitarafından köy okulundaki öğrencilere hediyeler verildi.

  • Güncelleme: 08.06.2008 00:45
  • Okunma: 4893

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • Haylaz

    Bu kütüphaneyi yapanlara sonsuz saygılarımı sunuyorum.
    Ya sahi bir zaman birileri (Rahmetli Mehmet Şahin ALP'ın eşi)de İnkilap İlköğretim okuluna yaptırmıştı.
    Duyanınız oldu mu?

  • metin edeer

    Sayin hocam büyle bir kütüphaneyi kazandirdiginiz icin tesekkürler insana yatirimin devami gelir insallah.Sagilar sunuyorum degerli hocam.

  • erhan okutan

    SİZLER GİBİ İNSANLAR MEMLEKETİMİZDEN ÇIKTIKÇA BİZLER ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ.YUKARIDAKİ YORUMCUNUN DEDİĞİ GİBİ EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR.EN DERİN SAYGILARIMI SUNAR BİLİMSEL ÇALIŞMALARINDA VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİM.(İŞTE AYIN DEĞİL HER ZAMAN YILIN ADAMI)İLGİLİLERE DUYURULUR.

  • Kenan

    Varolasın sağolasın değerli hemşehrimiz... Dünya durdukça dur...

    En iyi yatırım insana yapılanıdır unutmayınız!