Belçika’da Emirdağlılar Mecliste

Haberler / Güncel

Belçika’da Emirdağlılar Mecliste

Belçika'da dün yapılan (26 Mayıs 2019) genel seçimleri neticesinde Brüksel bölgesinde sol partilerden PS kan kaybederken, ECOLO, PTB yükselişe geçti. PS'ye Belçikalı Türkler destek vererek 5 kişiyi parlamentoya göndermeyi başardılar.
Beş yılda bir yapılan seçimlerde sol partiler hem Flaman hem de Valon ve Brüksel'de kan kaybetti. Aşırı sağın zirve yaptığı seçimlerde, tepkili sol oylar ECOLO ve PTB'ye aktı.
Federal parlamento'da Gent bölgesinden Veli Yüksel seçilemezken, Emir Kır PS Federal Liste başı olan (31.589) en fazla oy alan Ahmed Laaouejdan sonra^, aldığı (18.520) oyla ikinci sırada yer aldı. PS'i Federal Meclise 3 vekille temsil edilecek.
Brüksel'de büyük kayıp yaşayan PS'yi adeta Türkler daha aşağılara çekilmekten kurtararak, Türk toplumunun büyük desteğiyle 4 Türk kökenli Brüksel Parlamentosuna girmeye hak kazandı.
İşte Parti Sosyalisten seçilen Türk kökenli siyasilerimiz. Federal Milletvekili Emir Kır (18.520). Brüksel Parlamento vekillerimiz, Hasan Koyuncu (6.368), Şevket Temiz (4.963), Emin Özkara (4.385), İbrahim Dönmez (3.477) oy alarak meclise girdiler.
Brüksel parlamentosu için DEFI Parti listesinden bağımsız olarak giren Sadık Köksal ise aldığı (1.693) oyla 2. yedek olarak seçilirken, MR Parti listesinde olan Mustafa Ulusoy ise aldığı (934) oyla 3.cü yedek olarak seçildi.

  • Güncelleme: 27.05.2019 13:56
  • Okunma: 3076

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Emirdağ

    Israile ekonomik destek paketini onaylayan isimler yukarıdaki isimler

  • Emirdağ

    Les élus bruxellois qui ont soutenu la mission économique en israël :
    Alain Destexhe (MR)
    Viviane Teitelbaum (MR)
    Charles Picqué (PS)
    Emin Ozkara (PS)
    Hasan Koyuncu (PS)
    Sevket Temiz (PS)
    Julien Uyttendaele (PS)
    Ahmed El Ktibi PS)
    Ridouane Chahid (PS)
    Nadia El Yousfi (PS)
    Mohamed Ouriaghli (PS)
    Isabelle Emmery (PS)
    Bea Diallo (PS)
    Pierre Kompany (CDH)
    Bertin Mampaka (CDH)
    Khadija Zamoury (Open Vld)
    Le Vlaams Belang
    https://1210sjtn.blogspot.com/2015/10/PS-Israel.html?m=1