Biz Avrupa'da Ayrımcılık Gördük

Haberler / Güncel

Biz Avrupa'da Ayrımcılık Gördük

Emirdağ , Yenidoğan mahallesine anaokulu yaptıran Şahin Ailesi Türkeli gazetesine anlattı. Emirdağlı Şahin Ailesi Emirdağ’a 4 derslikli 50 öğrenci kapasiteli bir anaokulu yaptırarak bölgenin önemli bir eksiğini kapatmış oldu. Yenidoğan mahallesine yapılan okulda bir çok öğrenci okul öncesi eğitim görerek hayata başlarken, Belçika doğup büyüyen Karani Şahin, okul yaptırma fikrinin canlandığı sırada hissettiklerini anlatırken duygulandı.

“BİZ AVRUPA’DA AYRIMCILIK GÖRDÜK”
Karani Şahin Belçika’da çocukluk çağlarında hissettiklerini şöyle anlattı: “Biz Avrupa’da doğup büyüdük. Orada çocukluk yaşlarımızda ayrımcılık gördüğümüzü çok anlamıyorduk ama ayrımcılık gördük. Yabancılar bizimle arkadaş olmak istemiyorlardı onların aileleri çocuklarını bizden uzakta tutmak istiyorlardı aynı okula gidiyorduk aynı sıralara oturuyorduk ama hiç kaynaşamıyorduk. Belçika’da Emirdağlı fazla olduğu için birbirimize sargın büyüdük. Evet Belçika’da doğup büyüdük ama aslımızı unutmadık. Annem ve Babam bizlere sürekli Türkiyeyi, örf ve adetlerimizi anlattı. Yaz aylarında Türkiye’deki evimize gelip giderdik ama içimiz hep buruk kalırdı.” dedi.
Babasının vefatından sonra vasiyetini yerine getirmek için Türkiyeye gelen Karani Şahin, “Babam camii yaptırmak istiyordu. Yetkililerle görüştük yeterli sayıda camii olduğunu söylediler bizde ‘Ne yapabiliriz’ diye sorduk. Yenidoğan mahallesinde bir anaokula ihtiyaç olduğunu ilettiklerinde bir anda aklıma Belçika’da yaşadığım ayrımcılıklar aklıma geldi. Aile arasında konuşup istişare ettik. Annemin ve Rahmetli Babamın adını taşıyan bir okul yaptırmaya karar verdik. 2019 yılında imzaları attık ve inşaat başladı.” Diye söyledi.

Okul inş
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşının katılımıyla, bugün okul açıldı ve ‘Şahin’ ailesine şükran plaketi takdim edildi. Okula yerleştirilen ve üzerinde Atatürk’ün sözünün yazılı olduğu büstü gören Karani Şahin: “Bu yazı benim için çok anlamlı bu yazının buraya konulmuş olması bana bir gerçeği daha gösterdi. Gerçekten vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Bizim çocuklarımız okulsız eğitimsiz kalmasın bizim yapabileceğimiz bir şey varsa her zaman yaparız. Bizim elimizden bu geldi, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi nesiller yetişsin diye bu okulu yaptırdık. Çok mutlu ve gururluyuz.” Diyerek sözlerini bitirdi. >>> ÖZEL HABER OĞUZHAN ÖZDEMİR

  • Okunma: 1155

Yorumlar (0)Yorum Yap