Büyük Risk, Büyük Yatırım, Büyük Cesaret

Haberler / Görsel Medya

Büyük Risk, Büyük Yatırım, Büyük Cesaret

Eskişehir Caddesi haftasonu yapılan asfaltlama çalışmalarının ardından trafiğe açıldı ve trafik rahatladı. İlçemiz otogarının önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzun bir yol baştan başa asfaltlandı. Bu yol en son Sayın Veysel Eroğlu Bakan iken asfaltlanmıştı. Aradan en az 10 yıl geçti diye biliyorum. Yolun asfaltlanıp trafiğe açılmasından sonra ışıklandırma çalışmaları da önümüzdeki günlerde yapılıp, tamamlanacak. 4 Haziran’da başlayan çalışmaların en önemli kısmı 25 Haziran’da sona erdi. Yani yaklaşık 3 haftada yol baştan başa asfaltlanarak yenilenmiş oldu. Bu noktada gece-gündüz çalışmalar devam etti ve yolun Kurban Bayramı’na yetiştirilmesi sağlandı. Şayet, bayrama yetişmeseydi şimdi Emirdağ’ın durumu ne olurdu bilemiyorum. Aslında cesaret isteyen bir iş. Olağanüstü bir aksilik olsa ve bu yolun asfaltlanması biraz gecikse vay halinize. Bu noktada risk alıp yolun asfaltlanıp tamamlanmasını sağlayan tüm ekiplere bir Emirdağlı olarak teşekkür ediyorum. Tabi bu riski göze alıp bu caddenin 21 gün gibi kısa sürede tamamlanmasını sağlayan Belediye Başkanı’na da ayrıca teşekkür ediyorum.

Bunun dışında yaklaşık 10 gün önce Şehit Er Yüksel Yeşildağ Caddesi de kazıldı ve yeniden parke ve bordürle döşendi. Bu cadde de riskli ve cesaret isteyen bir caddeydi. Ama burada da çalışmalar yaklaşık 10 gün gibi kısa bir sürede sona erdi. Emirdağ’ın belki de en önemli iki caddesi bugün yenilenmiş haliyle Emirdağ halkının hizmetinde.

Sadece bu caddeler değil öncesinde yapılan Karacalar-Elhan Yolu, Dereköy-Balcam-Mezar Yolu, Suvermez Yolu, 15 Temmuz Şehitler Caddesi (eski adıyla Konya Caddesi) gerçekten bu caddeler de ilçemiz için çok önemli güzergahlar. Bu yollar da daha önce asfaltlandı ve ışıklandırıldı. Işıklandırma çalışmalarının halen devam ettiği yerler var ama bu yolların tamamı yenilendi ve elden geçti. Emirdağ’da böylesine hummalı bir çalışma uzun zamandır yapılmıyordu. Önümüzdeki günlerde Ofis Caddesi yani Afyon Yolu’nun yapılacağı söyleniyor. Bu cadde de yapıldığı zaman Emirdağ’da neredeyse elden geçmedik ana güzergah kalmayacak. Büyük risk, büyük yatırım, büyük cesaret... Ama tüm riskleri göze alarak bu yollardaki çalışmalar tamamlandı.

Siz de bir düşünün bu yollarda en son ne zaman asfalt ve ışıklandırma çalışması yapıldı? Başta Belediye Başkanı Serkan Koyuncu olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum... Yarın idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nızı şimdiden kutluyorum, sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun...

  • Okunma: 1457

Yorumlar (0)Yorum Yap