Buyrun Sandık Başına

Haberler / Medya

Buyrun Sandık Başına

İki ay, bir ay derken seçim günü geldi çattı. Yarından sonra tüm Türkiye sandık başına gidiyor. Emirdağ’da 29 bin 205 seçmen kurulacak 143 sandıkta oy kullanacak. Seçmen bilgi kağıdı olmayanlar YSK’nın internet sitesinden veya 444 99 75’ten nerede oy kullanacaklarını öğrenebilirler. Oy kullanma işlemi tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de 08.00’de başlayacak 17.00’de sona erecek.

Dün Muharrem İnce’nin de Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinden sonra nasıl bir tablo ortaya çıkar bilemiyoruz. Hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı “sandıkları patlatacağız” açıklamaları yapıyor. Daha önce de belirttiğim gibi her iki taraf da “ilk turda biz kazanıyoruz” diyor. Kim kazanır kim kaybeder bilemiyoruz ancak daha önce yaptığım uyarıları bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Seçimi kazanan bir taraf olacak elbette. Buna kaybeden tarafın sonuna kadar saygı göstermesi gerekiyor. Seçim günü millet iradesini sandıkta ne şekilde göstermişse ona göre bir sonuç ortaya çıkacak. Seçimden sonra A partili B partiliye gidip onun işyerinden alışveriş yapacak B partili A partiliye gidip onunla beraber iş yapacak.

Seçim döneminde yaşanan gerginlikler, atışmalar, tartışmalar belki 10-15 gün içinde son bulacak ve hayat kaldığı yerden devam edecek. Cumhurbaşkanlığıyla beraber Meclis’te nasıl bir tablo çıkacak bu da ayrı bir soru işareti. Afyonkarahisar’ın 6 tane milletvekili var. Hangi parti kaç vekil çıkaracak 14 Mayıs akşamı göreceğiz. Milletvekili adaylarının nasıl bir heyecan içinde olduklarını varın siz düşünün. Seçime iki gün kala adaylar belki de uyku bile uyuyamıyorlar. Başta da dediğim gibi olaysız, kavgasız, gürültüsüz, herkesin birbirine saygı duyduğu bir seçim diliyorum. Seçim sonuçlarının şimdiden ülkemize, milletimize hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum. Lütfen sandığa giderek siz de iradenizi sandığa yansıtın, buyrun sandık başına!

Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun... - Mustafa KOYUNCU - Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 997

Yorumlar (0)Yorum Yap