CHP'nin Emirdağ’daki Sürprizi Ne Olacak?

Haberler / Güncel

CHP'nin Emirdağ’daki Sürprizi Ne Olacak?

CHP Emirdağ İlçe Başkanı Erdal Kaya, yerel seçimlerde sürpriz yapacaklarını söyledi. CHP’nin Belediye Başkan Adayı olan Barış Can ise Emirdağ’da sosyal alanların eksik olduğunu, yurt dışında gelenlerin burada kalmadığını söyleyerek buna dur diyeceklerini söyledi.

Gazeteci Nail Azbay, Emirdağ’ın nabzını tuttu. CHP Emirdağ İlçe Başkanı Erdal Kaya ve Belediye Başkan Adayı Barış Can, Nail Azbay’a konuştu. İşte CHP’li iki ismin söyledikleri:

-Sürprizlerle dolu bir seçim geçecek
CHP Emirdağ İlçe Başkanı Erdal Kaya, ilçede sürpriz yapacaklarını söyleyerek, “Çok güzel bir çalışmamız var. Bazı sürprizlerle dolu bir seçim geçecek. Şu an sürprizi açarsak özelliği gider. Biz Emirdağ Belediyesi’ni kazanacağız. Aynı zamanda Davulga Beldemizi de kazanacağız. CHP rozeti altında iddialıyız. Sosyal belediyeciliği Emirdağ’da göstereceğiz” dedi.

CHP’nin Emirdağ Belediye Başkan adayı olan ilan edilen Barış Can ise, iddialı olduklarını söyleyerek, şöyle konuştu:

-CHP olarak Emirdağ’da iddialıyız
Dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyoruz ama bizim için seçim çalışmaları iyi gidiyor. CHP olarak Emirdağ’da iddialıyız, seçimi de kazanacağız. Buna tüm partililerimizin canı gönülden inanmasını istiyoruz. Birlik ve bütünlük içerisinde bu seçimi alacağız.

-İnsanların burada kalması için bir sebep yok
Emirdağ’ın en büyük sorunu yıllardır şantiyeye dönmesi. Bizim tek sorunumuz kaldırımlar yapılsın, yollar yapılsın, inşaatlar yapılsın; başka sorunumuz yok gibi bir izlenim var. Ama sosyal alanlarda insanların vakit geçirebilecekleri yerlerimiz yok. İnsanların burada kalması için bir sebep yok. Özellikle yurt dışından çok insanımız var. Onlar yazın yoğun bir şekilde ilçemizi ziyaret etmektedirler. Sadece anne ve babalarını ziyaret ediyorlar. Sonra Eskişehir veya diğer illere gitmektedirler. Bu vatandaşlarımızı Emirdağ’da bırakıp esnaf açısından çok daha kazançlı bir ortam sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda bizim buradaki memur ve elit meslekler yapan arkadaşlarımız özellikle o tarzdaki kişiler Emirdağ’da zaman geçiremedikleri için burada kalıcı olmuyorlar. Mesela bir hastanede iyi bir doktor uzun süreli kalmıyor. Kalmadığı için de yatak kapasitesi bile düşüyor. Bu Emirdağ için çok büyük bir sorun arz ediyor. Biz bu insanların burada kalması için elimizden gelen her şeyi yapıp Emirdağ’a güzel günler göstereceğiz.

Emirdağ’a gelenler hayal kırıklığı yaşıyor, çünkü köyden biraz halliceyiz
Emirdağ olması gereken yerde değil. Mesela organize sanayimiz var. 8-10 yıldır gelişmemiz var. Yeterli mi? Bence yetersiz. Çünkü konum olarak gayet iyi bir yerdeyiz. Diğer taraftan yurt dışında sürekli övünüyoruz. Belçika mı büyük Emirdağ mı büyük diye övünüyoruz ama Emirdağ’a geldiğiniz zaman insanlar bir hayal kırıklığına uğruyor. Çünkü köyden biraz halliceyiz. Bu geç kalınmışlığı çözmek için, daha yaşanılabilir Emirdağ mesela yanımızda Eskişehir’de sosyal alanlar fazla olduğu için yerli turistin geldiği yer Eskişehir. Sadece bir Porsuk Çayı var. Bizim Emirdağ’ın çok fazla kaynakları var. Yayla turizmciliği olabilir, antik şehirlerimiz var. Bunları ön plana çıkarıp Emirdağ’ını da turizm merkezi haline getirebiliriz” - Afyonpostasi.com.tr haberi

Video

  • Güncelleme: 25.12.2023 23:46
  • Okunma: 1328

Yorumlar (0)Yorum Yap