Divrikli: Bir Hafta İçinde Sahaya İniyoruz

Haberler / Siyaset

Divrikli: Bir Hafta İçinde Sahaya İniyoruz

MHP Emirdağ ilçe başkanı Mehmet Orbay Divrikli, Afyon Postası’na önemli açıklamalarda bulunarak AK Parti’den MHP’ye geçen Hüseyin Duran’ın ne zaman aday gösterileceği ile ilgili konuşarak şunları söyledi: “Tahmin ediyorum bir hafta içinde aday adaylığından adaylığa geçilip sahaya ineriz inşallah”

Gazeteci Nail Azbay’a konuşan MHP Emirdağ ilçe başkanı Mehmet Orbay Divrikli flaş açıklamalarda bulundu. AK Parti’den istifa ederek MHP’ye katılan ve MHP’nin Emirdağ adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Hüseyin Duran başta olmak üzere pek çok konu üzerine flaş konuşan Divrikli’nin açıklamaları özetle şöyle:

Tüm seçimlerde hep ikinci parti olarak çıktık
Emirdağ’da siyaset her zaman hızlıdır. Geçtiğimiz dönem de bizdeydi zaten belediye Uğur Serdar Kargın döneminde. Şimdi AK Parti’de Serkan Koyuncu’da. Biz zaten bugüne kadarki tüm seçimlerde hep ikinci parti olarak çıktık. Çok az oylarla kaybettik seçimleri. İnşallah bu dönem de benim ikinci ilçe başkanlığı dönemim. Bu seçimde de elimizden geleni yapacağız inşallah. Üç hilal bayrağını göndere dikmeye çalışacağız. En iyi adaylarla, en iyi çalışmalarla, en iyi projelerle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.

Hüseyin Duran’ın MHP’ye katılma süreci nasıl oldu?
MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekilimiz Emirdağlı İzzet Ulvi Yönter buranın faaliyetlerini yakinen takip ediyor. Hüseyin Duran ve grubu ile görüşmelerimiz devam ediyordu bizim. Oradaki amacımız şuydu; en iyi adayı çıkarıp onlardan da destek almaktı. Fakat bu işler nasip kısmet işi. Hüseyin Duran’ın aday adaylığı süreci ve sonunda da adaylık sürecine evrildi. Tabi bunu il teşkilatımızın, genel merkezimizin onayı ve takibi ile yürütüyoruz. Onlar AK Parti’nin içinde mevcut yönetimle ters düştüler bir şekilde. Hüseyin Duran bu dönem AK Parti’nin İl Genel Meclisi üyesiydi bize geçmeden önce. Sonra istifa ederek bize geçti. Onun rozetini taktık. İsmail Dişiçürük var eski ilçe başkanı onun rozetini taktık. Dediğim gibi en iyi kadroyla sonucu almaya çalışıyoruz. İçimden geçen, istediğim tabi ki seçimi alabilmek ama benim duam memleket için kim değerli hizmet edecekse o olmalıdır. Tabi ilçe başkanı olarak da seçimi almak istiyoruz.

Kapalı Pazar yeri büyük sıkıntı
Emirdağ’da yapılan projeler var. Bir sebze pazarımız vardı. Buraya kapalı sebze pazarı yapıldı ve çok küçüldü. Bizim sebze pazarındaki esnaflarımız çok şikayetçi mesela. Büyük bir marketin metrekaresi kadar yok diyorlar. Mesela uzun çarşının üzeri kapatıldı. Evet güzel bir hizmet, iyi niyetle yapıldı. Ben yapılanları eleştirmiyorum fakat daha iyi yapılabilirdi. O kadar masraf daha mantıklı kullanılabilirdi. Daha kullanılabilir halde yapılabilirdi.

-1968’de yapılan bina sağlam, 2008’de yapılan bina çürük
Mesela uzun çarşıda tüm kaldırımlar söküldü takıldı. Bunun planlaması baştan düzgün bir şekilde yapılıp, bir kere de alt yapıyı bitirdikten sonra üst yapıyı bir kere yapıp oradaki bütçeyi daha farklı yerlerde kullanılabilirdi. Bu anlamda eksiklikler görüyorum. Bir de çok bina yıkılıyor Emirdağ’da. Mesela meydanda hükümet konağımız vardı bizim. Çok eski değildi, yıkıldı orası çürük raporuyla. Şimdi öğretmenevinin çürük raporu alındı orası yıkılacak. Bunların yerine yenilerinin yapılması bizi memnun eder. Fakat bu kadar yerin yıkılmasının sebebi nedir, altında ne var? Yani 1968 yılında yapılan bir okul var. Oraya sağlam raporu veriyorlar. 2008 yılında yapılan bir okul var, oraya çürük raporu alıyorlar. Ben bunların çok mantıklı olmadığını düşünüyorum. Onaylamadığım faaliyetlerden birkaçı bunlar. Biz bir tane aday adayı ile devam ediyoruz seçim sürecinde. Tahmin ediyorum bir hafta içinde aday adaylığından adaylığa geçilip sahaya ineriz inşallah.

Video

  • Okunma: 1008

Yorumlar (0)Yorum Yap