Emirdağ Kaymakamı Şeker Pancarı Hasadında

Haberler / Güncel

Emirdağ Kaymakamı Şeker Pancarı Hasadında

Şeker pancarı üretiminde ilimizde ve ülkemizde önemli bir yere sahip olan ilçemizde pancar hasadı tüm hızıyla devam etmektedir. ilçemiz yaklaşık 500.000 ton pancar üretimi ile Afyon şeker fabrikasının kapasitesinin yarısını karşılamaktadır.

Hasadı devam eden pancar tarlalarını ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, pancar üretimi ile ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil İbrahim Koku’dan bilgiler aldı.

Çiftçilerle sohbet eden Kaymakam Bilici yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Bilici, yaptığı açıklamada "Tarımsal üretimin çok önemli ve stratejik değere sahip olduğunu, çiftçilerimizin ise devamlı ve yeterli üretimde kilit rol oynamaktadır. Dünyada özellikle son zamanlarda yaşanan sıkıntılar tarımsal üretimin ve çiftçiliğin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha göstermiştir. Onların üretmesi ve üretim cephesini kuvvetli tutmaları bizler için ve ülkemiz için son derece kıymetlidir. Bu vesile ile çiftçilerimize en kalbi duygularla teşekkür ediyorum. Kazançlarının bol ve bereketli olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan ziyarette Kaymakam Osman Bilici'ye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil İbrahim Koku ile Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürü Hüseyin Gülmez eşlik etti.

  • Okunma: 874

Yorumlar (0)Yorum Yap