Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'na İlgi Artıyor

Haberler / Eğitim

Emirdağ Meslek Yüksek Okulu'na İlgi Artıyor

Üniversite tercih sürecinin ardından yerleştirmeler açıklandı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksekokulu'na yeni açılan programlara 315 yeni öğrencinin alınacağı daha önce duyurulmuştu. Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Mustafa Kemal Yıldız ve ekip arkadaşlarının göreve geldikleri günden bu yana verdikleri emeğin karşılığını almaya başladılar. Açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre Emirdağ'da 299 öğrenci eğitim görmeye hak kazandı.

Emirdağ Meslek Yüksekokulu, eğitim öğretim kalitesi, akademik personel yeterlilikleri ve fiziki koşullar bakımından birçok Meslek Yüksekokulundan ve fakülteden oldukça donanımlı ve yeterli hale geldi. Prof.Dr.Yıldız ve ekibinin göreve gelmesiyle birlikte öğrencilere akademik bakımdan daha kaliteli bir öğretim ve sosyal-kültürel olanaklar artarak sunulmaya devam edildi.

Önceki yıllara nazaran yeni bölümlerin açılmasıyla birlikte 315 öğrenciden 299 öğrencinin Emirdağ MYO'ya yerleştiği öğrenildi. Muhasebe ve vergi uygulamalarında 12 ve Yapı denetimi bölümünde ise 11 öğrenci eksik kaldığı; ek tercihlerle bu bölümlerin dolabileceği öğrenildi.

Emirdağ MYO Müdürü Prof.Dr.Mustafa Kemal Yıldız; "Yeni bölümlerin açılmasıyla ilgili olarak bize en çok yardımcı olan isimlerin başında şimdiki Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet KARAKAŞ ve eski Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa SOLAK gelmektedir. Sayın rektörlerimiz yeni programların açılması konusunda bize çok büyük katkılar sunmuşlardır. Bu süreçte şu anki Belediye Başkanımız Sayın Serkan KOYUNCU başta olmak üzere Emirdağ sivil toplum kuruluşları, ilçemiz Kaymakamı Sayın H. İbrahim ACIR ve diğer kurumlarımız da çok büyük destek verdiler. Bu yıl açılan bölümler için Emirdağ’ımızın yereldeki unsurları ile dayanışma ve işbirliği yaparak ve üniversitemizin üst yönetiminin büyük katkı ve destekleriyle bu noktaya geldik. Buradan bize destek veren herkese bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

  • Okunma: 4291

Yorumlar (0)Yorum Yap