Emirdağ OSB Bölgenin Cazibe Merkezi

Haberler / Ekonomi

Emirdağ OSB Bölgenin Cazibe Merkezi

Emirdağ Kaymakamı ve Emirdağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akın AĞCA Organize Sanayi için yapılacak olan atıksu arıtma tesisinin Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’ nun sayesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2015 yılı yatırım programına alındığı müjdesini geçtiğimiz günlerde vererek en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını belirmişti.
Emirdağ OSB olarak 4 mart 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ nın 2015 yılı yatırım programına yer alan Sanayi Bölgeleri için düzenlediği bilgilendirme toplantısına Emirdağ OSB Bölge Müdürü ve Kontrol Mühendisi ile birlikte katıldıklarını belirten Kaymakamımız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan ASLAN’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantının son derece verimli geçtiğini belirtti.

OSB Müdürü Ali Şükrü AZAK yapılan toplantının soru cevap kısmında, 12 Nisan 2015 tarihinde arsa teşviki uygulamasının sona erecek olması ile birlikte çekilecek olan kredilerin geri ödeme noktasında OSB’lerin yaşayacağı sıkıntıların Kaymakamımız tarafından dile getirildiğini belirtti. Kaymakamımızın sorusu üzerine Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk’ün konuya ilişkin cevabında Bakanımız Fikri IŞIK tarafından Bakanlar Kurulunda arsa teşvikinin 2 yıl için tekrar uzatılmasının gündemine getirileceğini müjdesini aldıklarını belirten AZAK cevabın tüm OSB’leri rahatlattığını söyledi . AZAK süre uzatımı ile birlikte %90 oranında hibeli olarak sağlanacak teşvikli kredinin yalnızca % 10’nun Emirdağ OSB tarafından ödeneceğini ve bu ödemeninde 2 yıl ödemesiz olarak 11 yılda ödeme yapılacağının altına çizdi. Sağlanan teşvikli kredi sayesinde kurulacak olan atıksu arıtma tesisinin Bölgemiz için önemine vurgu yapan OSB Müdürü Emirdağ OSB’ nin yatırımcılar için cazibe merkezi olacağını belirtti.
Ali Şükrü AZAK, yapılan ve yapılacak olan yatırımların sanayicinin üzerindeki yükleri mümkün olduğunca hafifletmek ve bu vesile ile yatırımcıların tüm enerjilerinin yalnızca üretimlerine yöneltmelerini sağlayacak planlı adımlar atmanın üretimin ve ürünün katma değerinde önemli etken olduğunun bilinci ile hareketle yatırımlarını planladıklarını ifade etti. Örnek olarak yapımı projelendirilecek olan atıksu arıtma tesisinin kirlilik parametre değerlerinin azami ölçüde planlanarak katılımcılara fazladan maliyet oluşturacak ön atırma tesisi gibi yapıları mümkün olduğunca talep etmeyi düşünmediklerini dile getiren OSB Müdürü Emirdağ OSB’ nin bu yaklaşımı ile her zaman sanayi ve sanayicinin yanında olduğunu ifade etti.

Atıksu Arıtma Tesisi’ nin projelendirilmesi için kısa zaman için ihaleye çıkılacağı bilgisini veren AZAK, bu yatırım ile Emirdağ OSB bünyesinde bulunan boş parsellere olan ilginin artacağının ve buna paralel olarak orta vadede OSB genişleme çalışmalarının planlanabileceğini belirterek yatırımcıları Emirdağ OSB’nin imkânlarından yararlanmaya davet etti.

  • Okunma: 3280

Yorumlar (0)Yorum Yap