Emirdağ Spor ve Bal

Haberler / Görsel Medya

Emirdağ Spor ve Bal

Bildiğiniz gibi Emirdağspor geçen sezon Nisan ayındaki eleme maçında Sandıklıspor’u mağlup ederek Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi. Bu başarıdan dolayı Emirdağspor’un yönetimini, teknik ekibi, futbolcuları kısacası emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyorum. O zaman kaleme aldığım yazıda “asıl iş şimdi başlıyor” demiştim. Önümüzdeki günlerde Emirdağspor’un grubu belli olacak ve en geç Ekim ayında da Emirdağspor’un BAL ligindeki maçları başlayacak. Bildiğimiz kırmızı siyahlı renklere sahip olan Eskişehirpor da bu sene BAL’a düştü. Yani Eskişehirspor ile Emirdağspor BAL liginde mücadele edecek ve muhtemelen aynı grupta yer alacak. Yani muhtemelen Emirdağspor deplasmana Eskişehir’e gidecek Eskişehir de Emirdağ’a gelecek. Zaman zaman takip ettiğim Eskişehirspor yeni bir teknik direktörle anlaştı. Değişik kulüplerden değişik isimleri transfer ederek iyi bir kadro oluşturmaya çalışıyor.

Gelelim Emirdağspor’a... Emirdağspor’da durum ne bilmiyorum. Transfer çalışmaları var mı, BAL’a yönelik hazırlıklar var mı bilemiyorum. BAL, amatör liglerin en üst grubu, yani profesyonel lige çıkılmadan önceki son lig. BAL’dan sonra bu ligde başarılı olan takımlar 3. lige yükseliyor. Yani Emirdağspor amatör liglerin en üst grubunda. Bu nedenle nasıl bir kadro ve teknik ekiple bu ligde mücadele edeceğiniz çok önemli. Bu noktada geçtiğimiz günlerde ilçemiz Kaymakamı Osman Bilici Emirdağspor yönetimi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ne konuşuldu, hangi konular masaya yatırıldı bilemiyorum.
Tabi Emirdağspor yönetimi ve teknik heyeti BAL’ın nasıl bir lig olduğunu hangi takımlarla mücadele edeceklerini bizden daha iyi biliyor. Zannedersem onlar da BAL’da başarılı olmak için iyi kadro oluşturacaktır. Bunun yanında bu işin bir de maddi kısmı var. Fikir edinmek açısından 2019 yılında BAL’da şampiyon olan takımların bütçelerine bir göz attım. 68 Aksaray Belediyespor>684.000 Avro, 1877 Alemdağspor>552.000 Avro, Belediye Derincespor>540.000 Avro, Yozgatspor 1959>416.500 Avro, Somaspor>318.500 Avro, Ağrı 1970>300.000 Avro, Akşehirspor>228.500 Avro... Bu noktada Emirdağspor, şayet 3. ligi hedefliyorsa en az 200 bin Avro’luk bir bütçeye sahip olması lazım. Bu da 6 milyon lira gibi bir rakam. Emirdağ halkı ve bütün Emirdağlılar (gurbetçisi, yerlisi) takıma sahip çıkarsa Emirdağspor’un bu rakamdan çok daha fazla destek göreceğini düşünüyorum. Emirdağspor’u daha iyi yerlerde görmeyi kim istemez...

Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun... > Mustafa Koyuncu Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 1195

Yorumlar (0)Yorum Yap