Emirdağ Yaylalarının Dava Sürecini Takip Ediyoruz

Haberler / Güncel

Emirdağ Yaylalarının Dava Sürecini Takip Ediyoruz

Geçtiğimiz yıl Emirdağ yaylalarında başlayan altın arama ve sondaj çalışmalarıyla ilgili Emirdağ ilçesi avukatlarıyla beraber bazı avukatlar da müdahil olarak Afyonkarahisar Valiliği’ne açılan davada “yürütmenin durdurulması” kararı verilmişti.

Yine ilçemizdeki avukatlarla beraber üç avukatın daha müdahil olarak Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne karşı açmış oldukları davada da yürütmenin durdurulmasına karar verilmişti. Verilen her iki “yürütmeyi durdurma” kararı ise Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırılmış ve Emirdağ Yaylalarında tekrardan altın arama ve sondaj faaliyetlerinin yapılmasının yolu açılmıştı.

Konuyla ilgili Emirdağ Barosu tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Emirdağ Yaylalarının kaderi ile ilgili son derece önemli olduğuna inandığımız Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanlığı nezdinde açtığımız 2020/611 ve 2020/612 Esas numaralı dosyalarımızın 10.03.2021 tarihi 10:10 ve 10:20 saatinde duruşmaları bulunmaktadır.

Dosyalar ile ilgili verilmiş yürütmeyi durdurma kararlarının Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırılmış olduğunu ve dava ile ilgili elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi ve duruşmada Emirdağ avukatları olarak gereken gayreti göstereceğimizi halkımızın bilgisine arz ederiz” denildi.

  • Okunma: 1992

Yorumlar (0)Yorum Yap