Emirdağ’da 100. Yıl Coşkusu

Haberler / Güncel

Emirdağ’da 100. Yıl Coşkusu

Cumhuriyetin 100.yılı kutlama programları kapsamında düzenlenen Fener Alayı yürüyüşüne bütün mesai arkadaşlarıyla birlikte katılan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü Yıl Dönümü’nün coşkuyla ve gururla kutlandığı törene katıldı.

Emirdağ Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Kıdemli Cumhuriyet Savcısı Süleyman Kaan Yılmaz,siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Başkan Koyuncu törende gerçekleştirdiği konuşmasında; "Aziz bir neslin; büyük mücadeleler neticesinde kurduğu ve bizlere armağan ettiği, binlerce yıllık devlet geleneğimiz ile harmanlanmış olan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizden aldığımız güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıyor, emin adımlarla ilerliyoruz. Bu duygu ve düşünceler bizlere bu toprakları ebedi yurt kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Sonsuza dek Cumhuriyet diyor, bütün Emirdağlı Hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum." ifadelerine yer verdi.
Programda, öğrenciler duygu dolu şiirler okuyarak, hazırladıkları gösterileri sergilediler. Törende, kulüpler arasında gerçekleşen turnuvalara ödül takdimi, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'nun da yer aldığı protokol üyeleri tarafından yapıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, öğrencilerin resmi geçit töreni ile son buldu.

Tören sonrasında Başkan Serkan Koyuncu tören programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Okunma: 858

Yorumlar (0)Yorum Yap